fredag, januari 29, 2021

Vinprovning och handbolls semifinal

 Full huggning på jobbet idag men idag lyckade jag ändå infria mitt löfte om att sluta vid lunch vilket jag även tänkt göra förra fredagen men då misslyckades med. Idag blev det en liten promenad efter skoterleden runt huset på förmiddagsfikat och sen jobbade jag på fram till kl 13 då det blev lunch,

Direkt efter att jag fått mat i magen tog jag med tjejerna på en lång promenad. Gick bort genom byn och vek sedan in på skoterleden och gick över Östanbräckstjärn till gryttja. Följde sedan skoterleden tillbaka till Östanbräckstjärnen men vek av mot gamla station och gick ridvägen genom skogen tillbaka till skoterleden i Vij. Följde sedan skoterleden hela vägen hem. En promenad på 7,5 km i lite småkyligt väder men ändå skönt då det inte blåste något och dessutom tittade solen fram mellan varven.

Hade lite lätt huvudvärk när jag kom hem så jag la mig en stund och tittade på skidor fram tills Henke kom hem vid 16-tiden. Då förberedde vi middag och vinprovning då det kommer att bli tight eftersom Sverige spelar sin semifinal i handbolls VM som började kl 17:30.

Innan matchen tog vi med tjejerna på skoterleden runt huset en sväng och när vi kom tillbaka hem fick tjejerna apportera kråka och and på gården en snabbis bara för att jag kom på att jag ju tog fram dem ur frysen i måndags så de har legat tinade i förrådet sedan i onsdags. De apporterade finfint så med den känslan gick vi in och bänkade oss framför tvn.

Sverige spelade åter igen helt fantastisk handboll mot Frankrike. Vi smaskade på lite tilltugg i form av kallskuret och friterade chilicheese och dumplings.

Ett par minuter innan vinprovningen skulle börja kunde vi konstatera att Sverige vann matchen övertygande. Vinprovningen denna gången var fokuserad på vita viner från Bourgogne. Till provningen hade vi olika ostar men direkt efter provningen åt vi räkor med vaktelägg, avokado, vitlöksbröd och skaldjurssallad. Mycket passande till ett av vinerna.

Resten av kvällen blev lugn då vi var trötta efter veckan.

Inga kommentarer: