tisdag, januari 19, 2021

När man vaknar till ett mörker

 Vaknade när Henke steg upp och sen kom en konstig varningssignal från någon utrustning med jämna mellanrum. Det visade sig vara den bärbara telefonen som tappat kontakten med basstationen. Stiger upp och inser att det är väldigt mörkt. Hmmm strömavbrott?

Henke hade stigit upp och konstaterat detsamma men när han gick till hallen och säkringsskåpet så visade det sig att garagebelysningen lyste. Skumt! Han gick ut och kopplade in motor och kupévärmaren och den körde igång som den skulle. Automatsäkringen hade löst ut så det vara bara att börja söka och testa var problemet låg. Det visade sig att säkringen för belysning utomhus, hall och tvättstuga som var problemet. På sätt och vis kändes det skönt eftersom vi då har värme, kan laga mat och framförallt så kan jag jobba hemma precis som planerat. Felsökningen får fortsätta efter jobbet ...

När det blev ljust så slår belysningen utomhus av. Då gick det att slå igång säkringen igen vilket innebär att det måste vara någon av belysningarna utomhus som det är nått fel med. När det åter igen blev mörkt ute så testade jag att rycka kontakterna till lusthuset, lyktstolparna på kullen och trallbelysningen vid badbaljan men säkringen löste fortfarande ut. Nu återstår bara fasadbelysningen och där måste man inte och mäta spänningen så det får bli någon annan dag. Totalt 13 lampor måste plockas ner och kontrolleras.

Möte på förmiddagen och sedan ytterligare ett stort utskick som skulle administreras. Tar tid men samtidigt blir mycket gjort när man sitter fokucerad. Bra jobb att fixa hemma men i morgon ska en hel del dokument skrivas ut och postas.

På lunchen promenerade jag efter skoterspåret i skogen så att Esset kunde vara lös. Efter jobbet hängde hon med på en löprunda medan Henke promenerade i stort sett samma runda med Vinna.

Soppa till middag och sedan lite styrelsearbete


Inga kommentarer: