lördag, januari 16, 2021

Premiär på skidor

 Började som vanligt lugnt så här första helgen efter julledigheten och den första veckan jobb. Nyhetsmorgon, frukost och sedan bestämde vi oss för att åka till Enånger och åka lite skidor på täkterna. 

Vi kom dit strax före 12 och då hade vi också tagit med våra kolbullepannor, fläsk och smet. Vi började dock med en tur på skidorna. 

Esset tog direkt täten så att springa före skidor var inga problem. Vi åkte först på ett översnöat skoterspår som dock styrde tillbaka ut på vägen. Följde vägen och hittade sedan ett annat spår där det även var skidspår som gick in i skogen. Åkte in på det men rätt snart blev det tät skog och uppför så vi vände om. Henke var inte helt fascinerad över skidåkningen även om även Vinna sprang bra före honom, dock utan att dra.

Han åkte tillbaka mot huset medan jag åkte och Esset åkte ut till Skogsholmen och där var de bästa spåret. Det var såklart där vi skulle ha börjat. Esset var duktig och visade på fina dragtakter, jag är väldigt ringrostig på skidor och spänner mig mycket och blir snabbt trött.



Väl tillbaka vid huset i Änga så blev det kolbullar. Vi använde frityrolja som fett och det var ett bra drag. Kolbullarna blev jättegoda och spröda och fastnade inget trots att pannorna aldrig använts.



När vi kom tillbaka hem blev det skidskyttekoll och senare på eftermiddagen gick vi en promenad med tjejerna innan vi började förbereda middagen som vi intog medan vi såg Sveriges andra match i Handbolls VM mot Chile. Sverige vann betryggande med 15 mål.

Efter maten som idag bestod av parmainlindad sparris till förrätt, grillad ryggbiff och kokta, friterade småpotatisar och till efterrätt blev det passionsfruktspanacotta även idag eftersom vi gjorde för 4 personer igår.

Efter middagen blev det dopp i baljan. Temperauren hade då sjunkit ner till -8 grader. Fint med mörker och de snötyngda grenarna på träden runt gården

Inga kommentarer: