torsdag, januari 21, 2021

Utbildningsdag

Vi inledde dagen med skottning idag. Det hade kommit ca 2 dm tung blötsnö under natten och det skulle fortsätta snöa under hela förmiddagen. Vid lunchtid flaggades det för att snöfallet skulle övergå i regn.

Annars var det en utbildningsdag idag. Föreläsningen handlade om det kommande bekämpningsmedelsprojekt som ska genomföras av kemikalieinspektionen och landets kommuner, Inledde därför arbetsdagen med att läsa igenom projektbeskrivningen och spara ner de inledande dokumenten. Måste säga att sitta på föreläsning hemifrån kan ha sina fördelar. Idag bullade jag upp kuddar i soffan och sedan genomfördes föreläsningen med mig sittandes under en fleecefilt med benen högt.

På lunchen gick jag en promenad genom Nordenholm. Rätt jobbig promenad då det var mycket blöt snö på vägen och snöandet hade mycket riktigt övergått till regn så jag var genomblöt när jag kom hem. Under tiden som jag promenerade skottade Henke taket på altanen och skottade bort den snön från plattorna. Vilken tur att vi bägge arbetade hemifrån idag så att vi kunde skotta nu när snön blir så tung.

Efter utbildningen blev det några bygglovsärenden, rapporter med anledning av att nya områden ska bebyggas samt en tjock rapport i ett saneringsärende. Den rapporten blev tuff att läsa på datorn så jag skrev ut den och åkte till jobbet och hämtade den när arbetsdagen var slut. Det blir morgondagens projekt att läsa den...

Regnandet fortsatte och övergick till spöregn så det blev enormt blött. Eftersom jag ändå skulle iväg och hämta rapporten på jobbet så rastade jag hundarna lite kort och åkte till totohallen för att träna. Blev en bra träning med platsliggning, platssittning, återgångar, fotgående och ställande, läggande och sättande under mach samt konen. Jag kunde träna samma sak med bägge hundarna vilket är rätt häftigt.

Till middag gjorde vi det lätt och åt kycklingburgare och sedan blev det lite tv titt men jag kände mig ordentligt trött idag. Det märktes också när jag gick och la mig för jag sov riktigt bra i natt.

Inga kommentarer: