onsdag, mars 24, 2021

Gäddor och löprunda på jobbet

Idag var det dags att åka till Håstaäng igen. Planen på förmiddagen var att förpacka och märka upp gäddor som ska skickas på Kvicksilveranalys. På lunchen ville Maggan att vi skulle ta en löprunda så då fick det bli så. Sprang en runda på 3,5 km. Jag har ju uttryckt att jag är frustrerad för att jag inte upplever att det direkt blir lättare att springa trots att jag nu sprungit regelbundet sedan i december. Trots att vi sprang kortare idag än vad jag brukar så var det också mycket annat som var annorlunda jämfört med mina vanliga turer. Att springa med nån innebär att man pratar och dessutom hade jag ingen draghjälp från någon hund och rundan var mer kuperad än den som jag springer hemma. Det innebär att jag var riktigt nöjd med att det gick så bra att springa och det kanske är så att det ändå går lättare men att man blir lite uttråkad av att alltid springa samma runda.

På eftermiddagen gjorde jag kväll tidigare än vanligt och åkte hem redan före fyra. Dock var jag tvungen att fixa lite inför morgondagen när jag väl kom hem så det blev arbete till klockan fyra totalt i alla fall. 

Hemma tog jag med hundarna på en promenad och sedan fick de hoppa in i bilen. Vinna är verkligen på Esset hur mycket som helst nu så jag hoppas verkligen att Essets höglöp snart är över. Jag åkte bort till andra änden av byn och ställde upp vita käppar på långa avstånd och körde linjetag. Raka skick till tre käppar på rad gick superbra. 

Jag gjorde sedan om övningen och skickade då till samma käppar men där jag stod på sidan så jag skickade Esset på vänsterskick, Av någon anledning så var det inledningsvis väldigt svårt och hon sprang vänster men emot mig så jag fick göra om det hela några gånger men när hon väl förstod så  var det inge snack. Då skickade jag henne till mittenpinnen och kunde då skicka henne både åt höger och vänster.

Efter Essets träning så gick jag bort med henne och tog med Vinna. Hon hade då ylat i bilen och ylade inledningsvis när hon kom ut ur bilen. Mycket jobbigt eftersom hon normalt är en tyst tollare. Efter en stund la det sig dock men hennes fokus var inte på topp. Om det beror på löpen och den frustration hon har nu eller om det beror på ålder och inställningen att hon gör som hon vill det vet jag först om några dagar när löpen är över.

Efter denna träning så åkte jag till totohallen och hämtade hem buren och mina skor mm som jag haft stående i hallen. Nu på söndag ska vi städa ur lokalen så från och med till veckan så är det utomhusträning som gäller.

Inga kommentarer: