tisdag, mars 02, 2021

VM medaljer, löprunda och pusselbygge

 Jobbade hemma med möten på förmiddag och skrivelser på eftermiddagen. Gick en runda efter skoterspåret på förmiddagsfikat och sprang med Esset och Vinna på lunchen. Det gick OK även om jag är osäker på om Vinna bara tycker att det är tråkigt att vara med och springa eller upplever nått problem. När det hade gått en hund före oss så sprang hon dock före mig hela tiden och jag ser inte att hon skulle ha några konstiga rörelser eller liknande.

Vägen genom byn är helt tinad större delen av sträckan så det är lite geggigt vilket innebär att mina broddar lossnar. Orkade inte sätta fast dem på slutet men det var ett misstag då det vid oss är en sträcka på kanske 300 meter som är fruktansvärt isig och hal. Såklart var det på denna sträcka som vi fick möte och Vinna jagar upp sig och Esset blir alldeles till sig och börjar härja runt. Jag som inte hade nått fäste höll på att flyta all världens väg så fick kasta mig upp i en snödriva för att få fäste. Att försöka hålla inne Esset när man har expanderlina var omöjligt och Vinna blev sur så det kändes som en fullkomlig cirkus vilket verkligen satte mig ur humör.

Efter en dusch, lunch och lite tid så var allt lugnt och jag kunde se hur de svenska damerna tog ytterligare två medaljer i skid VM, silver och brons på 10 km fristil efter helt oslagbara Therese Johaug. Även Charlotte Kalla gick bra i spåret och slutade på en 6e plats.

Jobbade vidare fram till närmare kl 17. Då blev det en promenad med Henke och tjejerna efter skoterspåret. Esset måste vara på G att löpa, hon är så nosig och skuttig och jag håller tummarna att vi kan göra bort löpen för bägge tjejerna nu i mars.

Till middag blev det torsk och dessutom jobbade jag vidare med pusslet som verkligen var en svår historia men det går i alla fall sakta men säkert framåt.

I Sverige mot Norge vann Sverige finalen tack och lov så nu står det 1-1 efter att programmet sänts i två säsonger. Vilken tur... 


Inga kommentarer: