söndag, mars 21, 2021

Hundträning i blåsigt finväder

Mina fina tjejer kisar i solen ute på gården




Hade tänkt hoppa över dagens träning eftersom Esset höglöper och hon och Vinna håller på att rida på varan hela tiden. I sista sekund ändrade jag mig dock och åkte iväg till Stensön igen. Ann, Göran och Zenitha och Tobbe och Kajsa var med och tränade. Grabbarna började som vanligt och sedan körde vi Chimey och Esset. Idag fick Esset köra dirigeringar och dirigering till närsök samt markeringar och hon skötte sig väldigt bra trots löp.

Efter fikapausen så körde vi Jazza och Vinna. De fick köra markering för att sedan skickas på dolda dirigeringar och sedan ta markeringen. Vinna var kanon! Inte supersnabb men i galopp efter sin förmåga. Spikade markeringarna och lyssnade väldigt bra på dirigeringarna. Avslutade med dubbelmarkeringar och även dem spikade hon. Kanonduktig även hon trots löp.

När jag kom hem tog vi en promenad genom byn sedan blev det lunch och skidskytte och inte heller idag presterade Svenskarna särskilt övertygande men det var spännande då det blåste så mycket att förutsättningarna ändrades väldigt mycket och snabbt. Skjutningar som brukar ta under 20 sekunder tog i de värsta fallen nästan 2,5 minuter idag.

Annars hände inte så mycket ikväll. Vi lagade Ceasarsallad till middag, såg Mästarnas Mästare och sen upptäckte jag att Tunna Blå linjen tyvärr är slut för säsongen nu. Trist! Tycker att det varit en väldigt bra serie men har hört att de beslutat om en säsong två.

Inga kommentarer: