onsdag, mars 03, 2021

På plats med lönesamtal och medarbetarsamtal

Idag var jag på plats på jobbet igen. Började dagen med att genomföra ett utskick inför de projekt som vi ska genomföra i vår när vi ska kontrollera bekämpningsmedel. Efter fikat var det tänkt att jag skulle ha lönesamtal och medarbetarsamtal men det blev lite försenat så det blev lönesamtalet före lunch och sedan medarbetarsamtal efter lunch och det tog ända fram till fikat.

Apropå fika. Så här ser vårt fikarum ut numer... Normalt rymt drygt 35 personer vid borden. Nu har vi möblerat om och tagit bort stolar vilket resulterat i att det finns max 16 platser att sitta på men vi är normalt under 10 personer på plats i hela utrymmet.

Avslutade dagen på plats klockan 16:30 och kom hem strax efter klockan 17. Blev en kort promenad med tjejerna och sedan åkte jag till Totohallen för lydnadsträning.

Blev fokus på lydnadsklass 1 för Essets del och idag nötte vi följande moment.

- Platssittning
- Uthållighet i fotgående
- Ställande under gång
- Inkallning
- Läggande under gång
- Apportering
- Fjärrdirigering
- Hopp
- Sändande runt kon

Hur ligger vi till då? 
- Platssittningen funkar bra trots störning av andra hundar som jobbade och dörrar som öppnade 
- Uthålligheten i fotgåendet blir bättre och bättre. Hon är duktig på att behålla fokus och börjar bli bättre på att inte bli frustrerad över att inte få belöning. Förr började hon lätt hoppa på mig men det tycker jag blir bättre.
- Ställande under gång fungerar väldigt fint. Vi jobbar på snabba ställanden med utökad tid till belöning men hela momentet är inte klart
- Inkallning funkar väldigt fint!
- Läggande under gång fungerar också väldigt fint i nivå med ställande under gång
- Apportering funkar väldigt fint. Vill ha henne sittande lite närmare mig vid avlämningarna men annars funkar hela momentet
- Fjärrdirigering har vi inte jobbat så mycket med än men ligg och sitt funkar fint men vi ska jobba med detta moment för att sakta men säkert utöka avståndet
- Hopp fungerar perfekt
- Sändande runt kon fungerar äntligen fint. Ska strax lägga till återgång till min sida i detta moment

Vinna var lite motsträvig och ville inte sitta idag. Vet inte om hon har ont (men tror inte det) eller om det beror på att hon löper och har tikskydd. Hur som helst var även hon duktig. Vi körde liknande moment med henne.
- Positionen i fotgående fungerade väldigt bra idag
- Körde ställande/läggande/ och sättande under mars men återgångar. Inledningsvis vred hon sig runt i ställandet när jag gick bakom men på slutet funkade bra. Sättande var som sagt struligt men beror inte på att hon inte kan.
- Apportering funkar klockrent även om tassarna ofta träffar apporterna inför gripandet vilket jag skulle vilja få bort
- Hopp, sitt, hopp funkade inte alls eftersom hon verkligen inte ville sitta
- Sändande runt kon fungerar jättefint nu så även hon ska börja lära sig att komma in till mig

Vi avslutade träningen med 4 minuters platsliggning med alla hundarna. (4 st) vilket funkgerade finfint.

Till middag idag när jag kom hem blev det korvstroganoff med ris och sen blev det lite pussel och tv innan det var dags att krypa till kojs.

Inga kommentarer: