lördag, mars 27, 2021

Vägarbete

 Vaknar som vanligt tidigt men idag var det praktiskt. Vi skulle ut och arbeta lite så det var skönt att vara igång i tid så kunde man ändå njuta av frukost och nyhetsmorgon först. Klockan 9:30, efter att hundarna rastats så satte vi igång och skotta grus och stampa till det i alla pottor efter vägen. Jag, Henke och Peter B började från vårt håll och Anders, Mats, Simon och Arne började från den andra änden. Vi jobbade på snabbt och bra och hann ända fram till bron i andra änden av byn innan vi mötte det andra gänget. När vi började jobba så regnade det lite lätt men precis när vi var färdiga sprack molnen upp och solens strålar trängde igenom.

Väl hemma så tog vi med tjejerna på en promenad genom byn så redan klockan 13 visade stegräknaren på 14.000 steg.

Direkt efter detta arbete åkte vi ner på stan och gick på systemet. Henke handlade åt både oss och Lasse och Birgitta och på vägen hem stannade vi till på Apoteket för att hämta ut Vinnas medicin och sedan stannade vi till på Kjelles för att köpa lite blommor. Har i veckan känt att ljungen vid bron inte gjorde sig längre så nu ska det istället bli påskliljor och penséer. Ytterligare ett steg mot våren.

När vi kom hem blev det lunch och lite vila efter allt arbete sen gick vi ut en sväng med tjejerna. Den här gången fick de se när vi la ut ett sök. Gick sedan en promenad efter bäcken och genom skogen innan tjejerna fick dela på söket.

Till middag blev det även idag grillat. Till förrätt blev det en chiliavokadoröra med räkor på en smörstekt brödskiva och dessutom hann vi med ett dopp i tunnan för att mjuka upp kropparna efter dagens "fyspass"

Inga kommentarer: