lördag, mars 06, 2021

Träning med hela gänget

Tidig morgon efter en riktig skitnatt då både jag och Henke vaknat flera flera gånger... Blev en ovanligt tidig frukost, kl 9 och sedan tog jag med tjejerna och åkte ut till Tobbe och Kajsa. För första gången på närmare ett halvår var hela gänget samlat för träning, dessutom på barmark. Så himla skoj!!!

Blåsigt var det och ganska så ruggigt och visst är våra älsklingar lite ringrostiga efter vintern men jag känner mig ändå nöjd efter dagen. Esset som är riktigt sprallig höll sig fint vid min sida så jag är mycket nöjd med både fotgåendet och stadgan i kast och när de andra hundarna apporterade. Hon var tyst och gjorde ett fint dirigeringsjobb även om jag inte tycker att trycket i arbetet var som det brukar men det kan nog bero på löp. Hon gjorde fina apporteringar, lämnade allt i hand och svarade fint på signaler. Det enda smolket i bägaren var markeringsförmågan som var under all kritik men det var vi fler som hade problem med. Bara de rutinerade hundarna som gjorde riktigt fina markeringsarbeten.

Blev en gemensam fika "old time" och då fick Vinna vara ute. Hon tog ett par fina dirigeringar, var med på fikat och fick sedan köra ett stort sök och vara med när vi letade en saknad dummies. Tror att båda tjejerna var riktigt nöjda med dagen.

När vi kom hem blev det skidor, tjejernas tremil och då behövde jag även en värmande kopp glögg. 

Lite pusselbygge och sedan en sen lunch med spanat och fetaostsnittar med sallad. Innan det blev mörkt tog vi en promenad genom byn och på täkterna. Esset fick gå lös hela promenaden. Fick springa fritt på täkterna och sedan gå "fot" när vi gick efter vägen. Bara en kort sträcka på 300m som hon fick gå i koppel för där brukar det vara många katter.

När vi kom hem så gick vi ut och tog ett dopp i baljan. Riktigt skönt när det varit blåsigt hela dagen och jag därför var rätt så frusen.


Till middag idag hade vi tinat löjrom. Stekte två brödbitar i smör så att de blev riktigt spröda och goda och serverade sedan dem med Löjrom, creme Fraishe, charlottenlök och vitpeppar. MUMS!!!! 

Till detta drack vi ett vin som jag spontanköpte för några veckor sedan. Ett torrt Tokaj vin vilket jag aldrig druckit tidigare. God smak men lite väl anonymt....

Till varmrätt skulle vi grilla oxfilé som vi skulle äta bakad potatis till. Vi hade potatisen i ugnen i 1 timme samt på eftervärme i 20 minuter men trots detta var potatisarna stenhårda så de gick inte att äta. Blev istället en sallat till köttet vilket ju funkade och säkert var nyttigare.

För att kompensera det så blev det lite gratinerade päronhalvor med After Eight med lättvispad grädde. Mums och nostalgi på den efterrätten 😍

Kvällen bjöd annars på sista chansen i melodifestivalen, Carina Berfeldt och Svenska nyheter.

Inga kommentarer: