söndag, mars 14, 2021

Hundträning och annat

Vaknade tidigt och eftersom jag visste att jag skulle upp tidigt så var det lika bra att stiga upp direkt. Hann med lite slapp framför nyhetsmorgon och frukost innan jag rastade hundarna och åkte iväg till Stensön för att träna med gänget. Idag körde vi gruppen två och två. Eftersom vi hade många löptikar så började vi med grabbarna i gänget, Link och Ecco. Närsök, dirigeringar och markeringar stod på schemat i olika svårighetsgrad.

Efter grabbarna fick de unga tjejerna Esset och Chimey köra. Esset är lugn och fin vid sidan när vi tränar. Fin stadga, bra markeringar idag och väldigt fin lyhördhet på dirigering och närsök. Dock var hon lite tveksam på linjetagen idag. Hade inte riktigt drivet så vi måste nog backa lite där nu när vi flyttat ut i terrängen eller acceptera att hon löper och att det kanske påverkar henne lite.

Avslutade med "gamlingarna" Jazza och Vinna. Vinna var kanon idag trots löp. Fick köra markeringar både enkla och dubbla, dolda dirigeringar och skick till närsök. Mycket duktig var hon! Hade kameran med men glömde att fota. Först när Vinna körde blev det några, tyvärr suddiga, bilder....



Obligatoriskt fika hann vi också med innan vi åkte hemåt. Mulet väder men milt och ingen vind så det var riktigt skönt att vara ute.

Under tiden som jag tränat tjejerna så monterade Henke de sista möblerna så snart är kontoret helt färdigt hoppas jag. Nu ska bara det gamla skrivbordet ut ur rummet och det nya ska in. Hyllsystemet som är färdigmonterat ska justeras och fyllas och sedan återstår blombänk och gardinfesten sen så...

Såg svenska skid- och skidskytteframgångar. Ebba kammade hem en andraplats och Burman kom äntligen på pallen med en tredjeplats. I skidskyttet, där Hanna Öberg stod över, tog svenska fyrmannalaget i mixstafetten hem en tredjeplats och i singel mixstafetten så åkte och sköt Samuelsson och Linn Persson hem en förstaplacering. Grymt!

Precis när vi sett skidorna klart så kom Lasse och Birgitta förbi och uppvaktade Esset på födelsedagen och då passade vi också på att ta en ståfika med kaffe och Semla ute vid badbaljan

Efter en promenad genom byn blev det Sverige-Slovenien i OS-kvalet. Sverige lyckades vinna matchen med 7 mål vilket innebar att Sverige vann gruppen med minsta möjliga marginal. Snyggt jobbat!!!

Lasagne blev dagens middag och sedan såg jag Tunna Blå linjen och Beck innan det var god natt.

Inga kommentarer: