måndag, juni 28, 2021

Så bar det av hemåt

 Vaknade vid 07:30 och packade snabbt ihop våra kläder och grejer. Henke bar ner allt till garaget innan vi tog tjejerna på en morgonrastning. 

Frukost intog vi som vanligt inne hos mamma och pappa och medan äggen kokade hann jag springa över och städa ur lägenheten eftersom vi ju hade hunnit tömma den innan vi gick med hundarna. Snabbt och smidigt.

Efter frukost och en lite längre promenad med vovvarna så satte vi oss åter i bilen för att åka till Hudik igen. 

Jag har alltid haft hundar som älskar att åka bil men Esset har under lång tid hyperventilerat lite. Förra sommaren var det en stund och sedan slappnade hon av men nu är det hela tiden och jag vet inte varför eller hur jag ska komma tillrätta med det. Hela vägen upp till Piteå, under 8 timmar så satt hon upp och hyperventilerade. Jag har tidigare testat att ge henne Zylkene och på vägen upp stannade vi och köpte Adaptil men ingen av produkterna ger någon effekt.

På vägen hem tog vi ner de mysiga donut-bäddarna och nu la hos sig i alla fall ner men fortsatte hela tiden att hyperventilera. Väldigt jobbigt och törstig blir hon och såklart är hon jättetrött när vi kommer fram. Det konstiga är att hon aldrig vad vi märkt varit åksjuk. Inte heller har hon några betänkligheter för att hoppa in i bilen, det gör hon gladeligen så det känns som att det blivit ett beteende.

Vi kom i alla fall fram klockan 19:00. En kort rastning och sedan fick hundarna vara på gården. Vi packade upp och gjorde sedan månadens räkningar innan vi fixade middag och slog och ner i soffan framför tvn en stund. Nu är det tillbaka till verkligenheten igen i morgon.

Inga kommentarer: