tisdag, juni 01, 2021

sommarvärme, löpning och bruksträning

 Efter en helg med fantastiskt väder så har det härliga vädret fortsatt. Idag var det åter igen strålande sol men på förmiddagen satt jag ändå inne och jobbade. Vid fikat blev det en löprunda ochsen vid lunch så blev det en snabb dusch innan jag tog med tjejerna på en kort promenad med lite linjetag och sedan gick jag ut och satte mig i solen och käkade lunch. 

På eftermiddagen läste jag en saneringsrapport och då satte jag ute under ca 2 timmar innan jag avslutade arbetsdagen inomhus.

Direkt efter jobbet blev det en promenad innan jag åkte till brukshundklubben där Vinna fick vara med under lång tid av träningen. Körde mycket högerhandling och nu känns det som att hon faktiskt börjar bli lite mera trygg i det momentet. Hon imponerade också genom att ligga lös på planen medan jag agerade mottagare eller kommenderade mina träningskompisar.

Esset fick komma ut och träna att sitta lugnt bredvid främmande människor vilket är väldigt svårt då det ju är så enormt roligt. Vi jobbar vidare med det och det går framåt så det finns hopp. Jag tror jag hittat ett sätt som funkar nu. Hon fick också köra framförgående mot targetpinne och det börjar också kännas bättre. Det är ju bara andra gången som vi tränar dessa moment.

När jag kom hem blev det middag i form av lax i kräftsås. 

Henke hämtade idag ut sin nya förmånsbil så nu står åter en Volvo på vår gård.


Inga kommentarer: