fredag, juni 04, 2021

Värmeböljan fortsätter...

 Det fantastiska vädret fortsätter så idag har jag försökt sitta ute så mycket som möjligt. Fram till 10 satt jag och jobbade inne men vid fikat dukade jag upp arbetsplatsen utomhus. När jag jobbar inne ligger Vinna vid dörren....

Idag gick jag inte någon promenad med tjejerna på fikat men dörren har stått öppen hela morgonen. Istället njöt jag av frukost ute på altanen på framsidan.

Även lunchen intogs ute men inne på gården. och sen avslutade jag arbetet klockan 13:30. Hundarna var ute i stort sett hela dagen. Vinna är klok och lägger sig i skuggan.

La mig på en filt på gräsmattan och njöt av solen fram till strax efter kl.14 då först fick hundarna sin första promenad efter morgonrastningen.

Det blev en promenad bort till Talgen i Nordenholm Där fick hundarna busa i vattnet under promenaden runt sjön då jag hade tennisbollar med mig. Bara bus och inga krav... Trots värmen var hundarna pigga tack vare alla bad. Blev en promenad på nästan 1,5 timma.

När jag kom hem stannade vi ute på gården. Tog en svalkande kall "Garage" med is efter att först ha vätskat upp sig med vatten i  mängder.

Helt fantastiskt väder gjorde att vi grillade idag. Grillad fläskfilé och greksallad blev dagens middag.

Till efterrätt hade Henke köpt med sig bakelser. Vi kokade kaffe och gick ner till grillplatsen där vi intog efterrätten. Här blev vi kvar fram till kl. 21.




Såklart fick vovvarna också efterrätt 😍


Kvällen blev i övrigt lugn men när vi kom hem från Strömshuvudet så tog vi för första gången på länge ett dopp i baljan. Nu är det ljust och varmt när man badar trots att klockan är närmare midnatt. Resten av kvällen/natten blev lugn. Vi satte oss framför tvn vilket som vanligt resulterade i att vi somnade i soffan.

Inga kommentarer: