tisdag, juni 22, 2021

Världens åskoväder

 Vaknade på morgonen efter en natt då jag sovit enormt dåligt vilket delvis kan förklaras med att jag somnade i soffan redan vid 21-tiden. Hur som helst så kände jag mig helt borta och kände inte alls för att stiga upp men det är bara att ta tjuren vid hornen.

När Henke gick med hundarna blev det mörkare så vår utebelysning tändes och det mullrade lite avlägset. Henke åkte till jobbet och jag startade upp datorn men se då brakade det lös. Kände att det inte var läge all riskera all elektronik i huset så det var bara att dra ut modem, datorer och tv-apparater. Passade under tiden på att vila en stund då åskoväder brukar dra förbi fort. Brukar... inte denna gången. Oj var det åskade och blixtrade!!! Efteråt hade dessa blixtnedslag registrerats i området.

Eftersom jobbdatorn var fulladdad och det dokument som jag tänkte jobba med var nedsparat på skrivbordet kunde jag ändå sätta mig och jobba till slut.

Under regnuppehållet passade jag på att ta med tjejerna på en löptur genom byn och den här gången hängde Vinna med riktigt bra.

På eftermiddagen blev det mycket telefon och då hade ju åskan äntligen dragit bort. Jobbade vidare fram till 17:30 för att ta igen lite missad tid i morse.

På kvällen blev det en promenad med tjejerna då de också fick dela på ett sök som Henke la ut. Idag var det full fart på dem. Tränade även lite bruks på gården men det gick sådär. Budföringsträningen med tillsammans med Henke gick dock fint.

Takboxen monterade vi på bilen och dessutom flyttade vi bort alla grejer nära fasaden för i morgon kommer de och tvättar hela huset och garaget.

På kvällen blev det kyckling till middag och sedan började vi lägga fram sånt vi ska packa med oss på midsommar.

Inga kommentarer: