tisdag, december 30, 2008

Förberedelser och god mat

Idag var det dags att handla lite för nyår. Innan vi åkte och hanldade gick vi upp i skogen och tog med oss en massa tennisbollar. Hundarna fick sedan plocka in två stora sök med 12 bollar på respektive sök, de fick plocka in 6 bollar var varje gång och båda två var kanonduktiga. Sedan fortsatte vi att gå en rejäll sväng så vi blev ute i nästan 2 timmar totalt.

På efter middagen åkte vi så på stan för att inhandla drycken till nyårs-middagen. Vi planerade igår att vi ska äta stekta pilgrimsmusslor med risotto och en sallad med blodgrape till förrätt och till det köpte vi ett vitt vin som hette... ?

Till varmrätt ska vi äta parmainlindad oxfilé med en svampkräm och en balsamvinägersås och till detta blev det såklart ett rött vin, namn ?.

Utöver detta handlade vi lite mousserande vin till 12-slaget. Till välkomstdrink ska det bli en dry martini men det hade vi redan ingredienser till och Ida och Gösta hade redan köpt ett gott desertvin till efterrätten så det var också redan klart.

Efter drickainköpen så åkte vi och handlade lite mat för vi tänkte göra en god middag redan idag. Så idag blir det Gratinerad Hummer och tigerräkor till förrätt och till varmrätt blir det en fläskfilégryta. Efterrätten hade vi i frysen. Glen Strömbergs cappucino.

Mycket mat i denna blogg....

Inga kommentarer: