måndag, december 29, 2008

Helt ledig

Idag var det skönt att ta det lugnt i hemmets lugna vrå. Sov länge, till klockan 10. Läste igenom tidningar och reklam från tiden då vi varit borta. Åt sedan frukost och surfae en snabbis på nätet före det var dags att ta med hundarna ut och göra lite fysisk tråning.

Vi gick till klubben och körde lydnad.

Neo var kanonsäker på fotgåendet idag och dumrutan gjorde han exemplariskt. Även rutan gick bra men inkallning med ställande och läggande gick sämre, sega ställande och några överhuvudtaget... Fjärrdirrigeringar är fortfarande ett problem och den stora svårigheten är från ställandet till sättande som sker frammåt. Annars är han kanonduktig och inga tveksamhete på vilka rörelser han ska göra.

Humla fick bara köra lite fotgående och inkallning med ställande och läggande och hon var kanon. Riktigt riktigt taggad och duktig.

Gick sedan hem lämnade Neo och gick till gångvägen och körde lite linjetag. Synliga enkla linjetag på ca 60 meters avstånd. Det nya idag var träning UT från en hög med dummies men det klaraded hon fint.

Efter promenaden så fick jag ryggskott eller nått så nu är jag stel som en pinne. Efter en varm och skön dusch åkte vi och inhandlade lite mat och alkoholhaltiga drycker. På vägen till stan så åkte vi och tittade på en LAPPUGGLA som slagit sig till ro bara ett par kilometer hemmitfrån. Det ska tydligen vara 2 stycken men vi hittade bara en och på lite väl långt avstånd dessutom. Ska åka dit och titta igen i morgon.

Försökte också komma över nått lugnande preparat till Neo som verkligen inte tycker om Nyår och idag har det åter igen smällt vilket ju gör Neo halft förstörd några timmar. Dock kom jag inte över nått då apoteket aldrig hade hört talas om halsband med feromoner men jag ska ska försöka hos veterinären i morgon.

Vid middagstid åkte vi till Ida och Gösta och planerade maten till nyår och sedan åkte vi hem och käkade tacos och slappade.

Inga kommentarer: