söndag, december 21, 2008

Utmana ödet

Idag hade vi bestämt oss för att åka till IKEA och verkligen utmana ödet ute i Nirsta så här dagarna före julafton. Åkte runt på IKEA, Cleas Ohlsson, Media Market, Bauhouse mm för att göra de sista julklappsinköpen.

Det var väldigt halt på E4:an och på en plats låg det en bil våltad nere i diket med 3 ambulanser, 2 räddningstjänstbilar och 3 polisbilar på plats. Det verkar dock som om det gått hyffsat bra för de inblandade.

Hur som helst så kom vi fram till Birsta klockan 10:30 och började med IKEA. Vi kom i rätt tid så när vi slutligen körde över till andra sidan E4:an för att käka på Max då ringlade sig bilköerna långa. Tack och lov hade vi hunnit göra våra inköp innan rusningen. Ett problem fick vi dock när vi skulle försöka ta oss upp på E4:an och åka hemmåt igen. Då var vi tvungen att trängas med alla bilar på väg till Birsta så vi körde genom samhället istället.

På vägen hem stannade vi till I Harmånger och hälsade på Katarina och Jonas. Vi började med en promenad med hundarna. Det spöregnade och var enormt halkigt men vi klarade oss utan vurpor... När vi kom in till Kattis och Jonas blev det glögg och pepparkakor och kaffe och fika.

Vid 16:30 åkte vi hemmåt för då hade ju hundarna suttit i bilen hela dagen. Det var lite uttråkade men skötte sig ju fint i alla fall. Småbusiga hemma var de dock så det blev en promenad lite senare på kvällen.

Till middag gjorde Henke en pizza med precis allt möjligt på så vi blev rejällt mätta. Vi slog in de nyinköpta julklapparna och packade ihop dem för i morgon åkter en hög till Harmånger och den andra högen ska ju följa med oss upp till Piteå.

Inga kommentarer: