torsdag, december 25, 2008

Juldagen

Sov till klockan 10. Efter frukosten gick jag och Henke en lååång promenad först till svartudden, sedan min gamla skolväg till Strömnäs, vidare till Pitholm och avslutade hos brorsan på Klubbgärdet.

Strax efter attt vi kommit dit kom även mamma och pappa som gått den korta vägen efter att först ha rensat upp i lägenheten. Hos Thomas och Maggan blev det storfika men massor med gott doppa som gamlingarna kallar det i Piteå. Även Magdalenas föräldra kom och hennes syster som var hema i Piteå och firade jul hade fått ett hemskt besked att hennes lägenhet brunnit i natt. Det visade sig skulle bli en svårsläkt brand som blossade upp till och från under 3 dygn. Drygt 90 lävenheter och 140 personer förlorade sina hem i branden men ingen skadades.

Klockan 16 promerade vi hemmåt genom stan och när vi kom hem blev det julrester till middag. På kvällen blev det bl.a Stjärnor på slottet och Bonde söker fru.

Vi blev sedan sittande och snackade länge, tror klockan var närmare 02:00 innan vi kom isäng och då hade det dessutom blivit några glas vin...

Inga kommentarer: