fredag, mars 25, 2011

Stackars stackas Humla!!!

Direkt när jag hade duschat kollade jag vad Humla hade slickat på igårkväll. Herre jösses, hela rumpan var illröd och ändtarmen var i det närmaste igensatt. Ringde veterinären direkt de öppnade och fick en tid klockan 09.40. De insåg direkt att Humla inte skulle klara av en undersökning osederad.

Så snart hon däckat började undersökningen, Humla rakades och som hon såg ut, veterinären förfärades liksom jag såklart. Ytterligare sedering krävdes för Humla skrek om de försökte rengöra den stora svullnaden. Ett område stort som en tennisboll var alldeles rött och i det området fanns en pingisbollsstor svullnad.

Veterinären kände att den högra analsäcken var svullen så hon tömde den å till och med veterinären blev förvånad hur mycket det rymdes i den. När denna "friska" analsäck var tömd hade den stora svullnaden spruckit och det rann ut en inte allt för trevlig smörja. Kan bara säga stackars stackars Humla!!! Å jag som varit så arg när hon inte velat sitta. Tro fan att hon inte ville sitta, hon kunde inte!!! Usch vad jag får dåligt samvete. Jag vet i och för sig att hon inte varit så här svullen länge eftersom hon ju inte har nått hår på rumpan men besvärad har hon ju varit i över en veckan. Stackars lilla snuttan!

När Humla ändå var satt ut spel passade jag på att klippa klorna, veternären skrapade tandsten och konstaterade att Humlas tandstatus inte är den bästa. Brås hon på sin mamma tro...? Tog också upp frågan om att Humla hela tiden blir så sårig på läpparna. Veterinären misstänker att hon kan ha svamp så vi fick en salva för detta också och passade på att rengöra läpparna lite djupare. De ser i och för sig rätt OK ut just nu eftersom jag varit duktig på att tvätta och smörja den senaste veckan men jag vet ju hur det brukar bli. Så fort jag slutar smörja så kommer sårskorporna tillbaka....

Om två veckor ska Humla tillbaka på återkontroll men jag hoppas att hon snabbt blir bättre för just nu har hon väldigt ont och är klart påverkad. Nu kan hon verkligen INTE sitta men nu har hon inte heller nån matte som kräver detta. Du får hon ligga eller stå.

Blev en promenad med Henke och hundarna efter jobbet och Humla rastade sig i alla fall nu. Henke gjorde sedan Helenas räkrätt som vi käkade. Jag hade ont i skallen så jag fick mig en liten vila före maten. Efter maten åkte Henke iväg för att spela poker medans jag tog fredagsmys med hundarna framför tvn.

Inga kommentarer: