torsdag, november 03, 2011

En explosion på Vinnas 10 veckor dag

Idag testade vi något nytt. Efter den obligatoriska morgonpromenaden var det dags att åka till jobbet. Idag fick Vinna vara "ute" tillsammans med de andra hundarna på nedrevåningen dagen till ära. Den dag då Vinna fyller 10 veckor. Vägde henne förresten inför avmaskningen och hon har precis passerat 6 kg nu.

Åkte hem på lunch klockan 11, efter 4 timmars arbete å allt var lugnt när jag kom hem. Såklart skäller Neo och Humla när de hör mig på bron men före det så var det tyst. En liten och en stor "olycka" hade hänt i hallen men annars verkar allt vara orört.

Tog ut hundarna på gården en sväng och åt sedan lunch. Gjorde lite praktiskt arbete när jag tömde diskmaskinen. Gick sedan en promenad genom kohagen.

Strax efter 12:30 var jag tillbaka på jobbet igen. Känner att jag fick mycket gjort idag så det kändes skönt att åka hem klockan 15:30 efter totalt 7 timmars arbete. Har jobbat sjutimmarsdagar varje dag denna veckan och det har funkat helt OK.

När jag kom hem var det bara en liten kissolycka i hallen annars var allt lugnt. Humla och Vinna verkar ha funnit varan mera efter att ha varit ensamma hemma.

Tog med hundarna upp i skogen för att lägga ett tennisbollsök. Hade satt Neo och Humla och tog sedan med Vinna fär att kasta ut bollarna på ett sökområde. När jag var påväg tillbaka till hundarna hör jag hur det mullrar. Hinner bara tänka att jaha nu går det åska då expoderar det med en ENORM knall. Ser Neo försvinna bort mot bilen, Humla kommer springande mot mig och jag är alldeles skakig. Var är Vinna? Jo fem meter framför mig med hög svans och nosen i backen. Exposionen har passerat obemärkt för henne tack och lov! Det enda jag kan tänka mig är att de sprängde i Bergtäkten en bit bort efter vägen. Jag går uppe i skogen minst 3-4 gånger i veckan och har gjort så de senaste 10 åren och aldrig varit med om att de sprängt. Läskigt var det men tur att det gick bra.

Skickade Humla på söket och hon var på direkt. När Neo såg att Humla fick jobba kom han springande och då fick han också gå ut på söket så det var inga problem för någon utav dem.

På kvällen klippte jag klorna på Vinna, lät henne apportera liten dummies och myste medan Henke gick med storvovvarna.


När jag sedan satt vid datorn började jag söka gardiner och lite annat på nätet och det slutade med att jag beställde en hel del grejer bara så där oplanerat. Hoppas de lever upp till mina förväntningar nu så kommer det att bli bra!

Inga kommentarer: