måndag, november 21, 2011

Vaccination och bak

Idag var det verkligen fullt upp. På morgonen åkte vi till gummiverkstan för att lämna in silversaaben för att byta ut två av vinterdäcken. Henke skjutsade sedan hem mig och jag vilade/sov någon timma. När Henke kom hem på lunch gick jag en lite koppelpromenad med Vinna och sedan käkade vi lunch innan vi åkte tillbaka till däckverkstan och hämtade bilen.

Direkt när jag kom hem satte jag igång med lussebaket. Blev lite tight eftersom jag hade tid hos veterinären också.
Kom dock fram helt i rätt tid och idag var det Vinna som skulle vaccineras och sedan skulle Neo få komma in för att kollas upp lite. Han har ju haltat lite mera eller mindre ett år. Han får glucosamin varje dag men jag vet inte om det gör varken av eller till men jag fortsätter i alla fall med det tills vidare. Hur som helst så börjar vi med Vinna. Hon fick komma med in själv som miljöträning. Lite restriktiv och försiktig mot folk men det går fort över och då är allt skoj. Att hon fick en spruta var inget hon märkte av så min tanke att hon skulle bli trött av en mer eller mindre hemsk upplevelse var helt fel! Såklart fick hon kliva upp på vågen också och den stannade på 8,2kg.

Vinna fick stanna kvar inne medan jag hämtade Neo. Gunnar fick känna igenom honom och konstaterade att inget av frambenen hade full rörlighet i armbågarna. Ena höften klockade lite men det var förmodligen ingenting konstigt i alla fall. Hjärtat var bra, vikten var bra (16,8kg, lättare än någonsin) och han är ju så lätt att ha att göra med. Nu blir det glukosamin, omega-3 och smärstillande framöver och sedan får vi se om vi kan dra ner det smärtstillande om symptomen försvinner.

När de var färdiga tog jag in Humla bara för vägning. Hon väger 16,2kg så även hon är i bra form. Hon brukar ligga mellan 16-18kg.

På kvällen kom äntligen de nya vardagsrumsgardinerna på plats. Nu saknas bara längderna i det sista fönstret som Birgitta ska sy. I morgon tror jag att jag ska leta upp några ljusstakar och förbereda inför helgen och första advent.

Ikväll testade Neo Humlas lilla bädd å ja, han är så liten och nätt att han rymdes i den...

Liite trångt men då blir det samtidigt väldigt mysigt...

Inga kommentarer: