fredag, november 25, 2011

Pluss tio grader

Fantastiskt! Tyvärr ingen sol idag men tänk, +10 grader och det är den 25 november. Helt otroligt!!! På förmiddan fick hundarna vara i hundgården en stund. Blev nog bara 15 minuter för sen röjde alla så mycket att jag tog in dem istället. Vinna var en tuffing på att gå genom luckan. Med Humla fick jag träna för hon tyckte det var läskigt när luckan kom mot kroppen men Vinna hon klarade av luckan själv bara jag lockade på henne på andra sidan. Himla duktigt gjort tycker jag!
Efter att jag hade käkat så packade jag in vovvarna och drog till skogs. Ny skog denna gång och i närheten av vattnet. Jag ville inte skicka ut nån av hundarna i vattnet men både Neo och Humla gick omkring och kollade i vattnet i alla fall. Vinna var i som hastigast med alla fyra tassar men inte mera. Räcker gott tycker jag, vatten kommer hon att hinna i till våren.


Det blev en rätt tuff skogspromenad. Inga stigar och väldigt kuperat med mycket mossbeklädda stenar mm. Vid två tillfälle tappade jag dessutom bort Vinna vilket gjorde att jag blev ENORMT nervös. Både Neo och Humla kom när jag ropade men inte Vinna och då var vi nere vid vattnet. Fy vad hemskt det var! Neo och Humla kom dessutom från ett håll och det var där jag började leta och gick sedan tillbaka längst med vattnet. Efter ett tag, inte alls länge utan kanske 1-2 minuter så kommer hon springande i full karriär glad som sjutton.  Senare försvann hon igen men då var vi långt uppe i skogen så då blev jag inte nervös utan fascinerades bara över att hon är så tuff att hon går iväg på egen hand.

Från skogen fick jag också med mig mossa till juldekorationerna vilket känns skönt om det nu blir snö i helgen.

På vägen hem åkte jag en sväng på några affärer för att försöka hitta en vattenskål helt i metall till bilen. Vinna har redan ätit upp de vi har som är i plast. Tyvärr misslyckades jag med det uppdraget men köpte ljus till ljusstakarna och hann också på systemet för att köpa lite öl och vin men framförallt GLÖGG!!!


När vi kom hem hade klockan hunnit bli närmare tre så det var hög tid för Vinna att få sin mat. Hon är rolig för när hon är matssugen så har hon redan lärt sig var skålarna och maten finns. Då går hon till köket och sätter sig och tittar på mikron där vi brukar stå och göra iordning matskålarna. Gullunge!

Kvällen blev lugn, hämtpizza, vin och en Irish Coffé i min ensamhet då Henke var och spelade poker. Hundarna var också sugna på Irish Coffé men de fick varsitt ben istället och de gladde dem alla tre!



Inga kommentarer: