torsdag, november 17, 2011

Första spåret

Kände mig lite seg idag. Efter frukosten satt jag och löste några Sudoku och sedan somnade jag som vanligt. När jag vaknade tänkte jag ta mig i kragen och baka en Cheesecake men vi hade för få ägg. Bestämde mig istället för att bara lite lussikatter eftersom det bara behövdes två ägg till det. Henke kom dock hem på lunch så jag tog en liten kort koppelpromenad med Vinna istället och sedan gjorde jag lite stekt ägg och bacon till lunch.

När Henke hade åkte tillbaka till jobbet så skulle jag börja baka. Vad konstaterar jag då? Jo att det är två ägg i receptet och ett ägg för pensling. Ja eftersom jag ätit ett ägg till lunch så fanns det nu bara två kvar så då blev det inget bak idag trots allt. Tränade lite stå med Vinna istället. Nu fattar hon att hon ska ställa upp framtassarna på vågen när jag avvaktar henne. Nu kan hon sitt, stå och be om lov (möte mig med blicken) innan hon får ta godis ut skål. Ja kan för det mesta, kan inte påstå att det sitter till 100% än men vi är på god väg.

Annars ser dagen ut som följer:
Vinna hittar leksaker i IKEA-buren och blir ibland kvar där inne... Ja, det av Vinna som rymt i buren.
Denna fick följa med ut denna gång...
Jag kollar på tv "Se upp för dårarna"
Vinna somnade med filten i munnen.

Precis innan det blev mörkt så kom jag på att jag ju tagit fram en rådjursklöv. Gick ut på gården och släpade klöven och tog sedan ut Vinna. Såklart kände hon vittringen men förstod inte till fullo vad hon skulle göra utan tittade mycket på mig. Sakta men säkert nosade hon sig vidare när jag följde med henne och jösses vad glad hon blev när hon hittade klöven. Hon kommer med stor sannolikhet att reagera annorlunda på vittringen i morgon när vi gör om det hela. Klöven är också ett bra "viltslag" att jobba med då det inte förstörs på samma sätt som fjädervilt. Bilder från "spåret":
Nosen i backen
Mums vilket fynd!

Hon till och med kom med den till mig. Jippi!!!

Inga kommentarer: