lördag, november 12, 2011

Första natten på hemmaplan

Sov bättre även om jag inte kan påstå att jag sovit bra. Det går ju inte att röra sig utan att vakna och då blir det ju ett antal uppvaknanden per natt. I vilket fall är det i alla fall skönt att vara hemma igen. Idag var Vinna mycket lugnare vilket kanske har sin förklaring i att jag är hemma hela dagen och kan styra upp dagen lite även om det är ytterst mycket betoning på LIIITE!!!

Henke får vara pass upp och det känns verkligen skit att hela tiden sitta och peka och säga till vad som ska göras utan att kunna göra någonting själv.

Vi var faktiskt och tittade på ett hus idag också å hade jag varit lite piggare så hade jag nog varit mera p. Huset ligger bra, det är rätt typ av hus men det är en hel del som måste göras. Det går att fytta in direkt och stommen är bra men för att få det i det skick vi vill ha det så är det en del som måste göras.
- Huset måste konverteras till vattenburen värme och sedan måste jordvärme grävas och dras in.
- Hela övervåningen måste isoleras och inredas mera permanent. Alla fönster måste också bytas ut
- Även om badrummet är gjort 1997 så skulle vi ändå vilja göra om badrummet och tvättstugan
- Köket måste göras om i sin helhet även om det funkar
- Fasaden behöver fixas till lite och målas. Frågan är också om man måste göra nått åt det gamla tegeltaket då det är en hel del påväxt på det men tätt verkar det vara i alla fall...
- Huset saknar uteplats och en sådan vill man ju ha...

Inget är akut men det är verkligen en hel del som måste göras. Fem stycken har också lagt utgångsbudet så priset kommer nog att sticka iväg. Till utgångspriset skulle jag tänka mig huset för då skulle man kunna anlita yrkesfolk för i alla fall 6-700.000 men som sagt, priset på huset kommer nog att dra iväg i alla fall en 300.000 till skulle jag gissa...

Efter denna "utflykt" var jag tämligen trött så när Henke gick med storvovvarna aktiverade jag Vinna lite sedan somnade både jag och hon.
Söta lilla Vinna är lite trött nu...

På kvällen åt vi parmainlindad sparris och sedan grillade Henke innanlår och till det åt vi en rotsaktsgratäng. Kvällen slutade med huvudvärk och att både jag och Henke somnade i soffan. Tack och lov gick huvudvärken över när det var dags att lägga sig så jag somnade gott.

Inga kommentarer: