tisdag, juli 17, 2012

Liite hundträning

Vaknade med en jäkla huvudvärk. Vilken dålig början på dagen. Tack och lov så gick det över och då var det dags att göra lite nytta.

Gick en sväng med hundarna. Jag åkte sedan ner till jobbet för att mäta radon i vattnet från stugan och det var alldeles utmärkt, 20Bq/l. Åkte sedan på Hyundai och hämtade den nya bagagemattan och avslutade på Kjelles med att köpa lite gallon för att tillverka skyddsmattor till lasttröskeln. Sagt och gjort, när jag kom hem fixade vi det.

Vill också ha möjligheten att dela av lastutrymmet så jag tillverkade en mellanvägg av kompostgaller. Funkade fin fint!

Henke hade under tiden åkt och handlat samt blåst upp gummibåten och på eftermiddan klippte han häcken medan jag gick med hundarna som fick bada nere i Reffel. Vinna hoppade för fösta gången från bryggan.  Dök ner under vattnet men den hunden är verkligen helt orädd för vatten, inte det minsta försiktig men så kunde hon ju simma från första badet. Den hunden har aldrig plaskat när hon simmat, inte ens första gången vilket är rätt läckert.

Jag tog med Vinna och Humla på lite träning också. En och en gick jag upp med dem till lilla skogen. Vinna fick se mig kasta ut fyra dummysar i ett skogsområde. Gick sedan runt och skickade henne från ett annat håll. Hon letade och hämtade alla fyra dummysarna jättefint!

Gick sedan vidare och kastade en markering i ett snårigt område. Den fick hon jobba lite för men hittade den själv och kom in med den till mig. Gjorde detta i två andra områden också och terräng är verkligen inget problem, helt okänslig för vad hon springer i.








Avslutade med tre linjetag där hon sett mig lägga ut tre dummysar. Bestämde i vilken ordning de skulle tas in och det klarade hon jättefint.

Gjorde sedan om liknande övningar med Humla. Betydligt större sökområde, dubbelmarkeringar och längre dirigeringar men dock inte svåra. Diagonala dirigeringar över grusplanen. Diagonalt för att det skulle bli lite retning från den andra men hon visade inga tendenser till att vilja vika av från linjen. Kändes bra med Humla, något pipig men i övrigt fin fart. Hon verkar vara på väg tillbaka....

På  kvällen grillade vi och det var såå gott. Åt greksallad, grillad majs och Haloumi och till detta åt vi också tsatsiki.

Kvällen blev en dagbokskväll med bild och textfix från den gångna veckan.

Inga kommentarer: