måndag, juli 23, 2012

OJ!!! Vilken dag det blev...

Vaknade och åt frukost nästan direkt. Åkte sedan upp i skogen och blodade ett spår till Vinna vid 10-tiden. Åkte vidare till Idsjön-Bodsjön och promenerade lite. Har börjat ha med mig pistolen igen på promenaderna och det går bara bra, inga reaktioner än så länge. Fortsätter att skjuta i olika sammanhang och det går sååå bra!!! Bra träning för Neo också som inte heller reagerar på skotten numera. Hundarna badade gyttjebad så vi blev tvungna att gå ner och bada ordentligt också. Humla fick apportera en gås som jag tinat. Gick också bara bra.










När jag kom hem hade Henke fått OK att byta gummibåten som inte håller tätt så han stack upp till Sundsvall medan jag lastade bilen med "skräpet" som vi rensade ur boden igår. Åkte till Ulvberget och slängde det och åkte sedan och tankade bilen.

När jag kom hem tvättade jag bilen för första gången och skurade sedan ut fd viltfrysen i boden så nu är det redo för användning om det skulle behövas i höst.

Efter det så åkte jag och Helena till Kaffebönan och tränade Etta och Humla med vilt. Blev lite smått och gått och Humla blir bättre och bättre även om hon inte riktigt är i 100%-ig ännu. Vinna satt i bilen hela tiden vilket också var bra för de hade skjutkväll på skyttebanan. Inga som helst problem! Träningen med Humla och Etta bestod av sök, vattendirrigeringar och en dubbelmarkering. Jag tror nog att alla våra hundar är lite pucko, Grattis, Humla och Etta altså.

























När jag kom hem åkte vi till Katarina och Jonas "mitt i flytten" och lämnade en byrå som vi bytt ut.

Direkt därifrån åkte vi upp i skogen för att Vinna skulle få gå sitt spår som nu legat 8 timmar. Hade blodat en spetvinkel, en blindtarm (för första gången) och ett bloduppehåll på en sträcka. Hon spårade bra men inte lika perfekt i kärnan som på anlagsspåren. För första gången la jag in skott på spåret också. Henke fick följa med som skytt och för att inte dra upp förväntningarna nått över skotten så sköt vi ett på andra sträckan och sedan ett vid spårslutet. Funkade hur bra som helst, ingen reaktion och inge ofokucerad efter skotten. Kanon men OJ vad trött hon blev innan hon kom till spårslutet. Måste verkligen träna både längre liggtid och längre spår så att hon orkar men så hade det varit en fullspäckad dag.

När Vinna gått spåret så tog vi ut Neo. Satte på honom på spåret, lös och gick sedan runt till spårslutet och tog emot honom där efter 5 minuter. Han är snabb, gamlemannen och helt slut efteråt...

Nu sitter vi hemma och inväntar grillningen med en svalkande GT. Behöver jag säga att alla hundarna sover som grisar!!!

Inga kommentarer: