tisdag, juli 24, 2012

Mera hundträning och lite annat

Börjar komma igång....

Vaknade dock klockan 05:30 med huvudvärk och mer eller mindre värmeslag då det var nästan 27 grader i sovrummet. Gick ner och la mig i soffan istället och somnade och sov ytterligare 3 timmar.

Dammsög efter frukost medan Henke fixade med gummibåten och cykeln. Gick sedan en promenad med hundarna innan vi åkte ner på stan och käkade lunch och handlade lite mat.

På vägen hem kom vi på att vi skulle åka ut till vintergatan och hälsa på Peter, Maggan och Anders. Sagt och gjort, så blev det. Det har helt plötsligt blivit en härlig sommarvärme i Hudik, äntligen!

Klockan 17 träffades jag och Helena i Idsjön-Bodsjön för att träna lite igen. Idag fick Humla köra med Dummies och hon var riktigt duktig. Hon fick ett sök som hon förvisso såg oss lägga ut, fick sedan gå på en dirrigering som hon sett mig lägga ut tidigare men där jag skickade från ett annat håll. Fick även gå på två dubbelmarkeringar där hon på den första gav upp lite på den hon sprungit ut till först så jag tvingade tillbaka henne och då hittade hon den och den andra spikade hon. På nästa dubbelmarkering, som blev svår och som var med dummies låg hon kvar länge när hon först inte hittade den första hon gått ut på. Det lönades sig och och hon hittade den. Den andra spikade hon även här.

En härligt bra träning, tjoho!!!  Vi bygger självförtroende jag och Humla och tänjer inte på gränserna utan hoppas det räcker med det vi kan... Vi får väl se.

När jag kom hem tog jag med Vinna och tränade närsök, fotgående och stanna kvar. Är nog det sista som är svårast för hon var jätteduktig.

Efter grillningen bakade jag LCHF-matbröd och njöt till 100% av Thomas Ledin!!!

Inga kommentarer: