lördag, juli 14, 2012

Pajtävling och 1906

Idag blev det åter igen en tur till Matresan i västra hamnen. Helena var med i pajtävlingen så vi var där och hejade lite... Hon slutade på andraplats med sin paj med granrisrökt lax. Jag beställde in palt på matmässan men den blev en riktig flopp så den kastade jag....



















Helena intervjuas om sin paj

Vi åkte en sväng på stan med barnen för att inhandla sena och tidigare presenter till Emil och Amanda. Till Emil blev det en pistol som sköt iväg nått som såg ut som "minifreesbees". Amanda fick en plansch och en skiva "Hits for kids".



Vid 18-tiden åkte vi ut till stugan igen och hämtade mamma och pappa för att gå ut och käka på 1906. Vi åt mycket god och lite rolig mat som höll en aktiverad. En stor varm sten där man själv stekte sig rejäla bit med oxfilé och tillbehören i form av champinjoner, paprika, lök och annat. Till detta fick man idahopotatis och flera olika tillbehör i form av chilismör, bearnaisesås och tsatsiki.




Amanda




Blyg Emil

























Oxfilé som grillas på den 450 grader varma stenen



Innan mamma och pappa åkte hem till Thomas med barnen rastade vi hundarna och sedan gick vi tillbaka till stadt och 1906 för att ta en öl/vin.



Träffade på denna när vi gick med hundarna

När vi kände oss nöjda gick vi vidare till mamma och pappas lägenheten för att ta en drink och sedan avslutade vi kvällen på Sjöbodan.

Pappa hämtade oss vid 00:30. Skjutsade hem Helena och Thomas och sedan åkte vi ut till stugan.

Jag och mamma blev uppe till klockan 4.

Inga kommentarer: