torsdag, september 12, 2019

Duktiga Vinna

Full rulle på jobbet och på  lunchen tränade jag lite med tjejerna på klubben trots att det tydligen var någon kurs där för det var bilar både på kennel-, och brukshundklubben men inge folk på kennelklubbens plan så jag lånade den i en halvtimma.

Efter jobbet gick vi en promenad med tjejerna och Esset var mer vilt än tam så det blev en tålamodsprövande promenad. På täkten skulle hon få vara lös men nu gör jag med sele och lång lina för att få stopp på hennes ignorering av mig när hon drar efter småfåglar eller annat.  Detta till trots så hann hon iväg för långt från mig och jagade småfåglar som flög upp på den täkt som har lite längre gräs. Jag testade springa efter men det vara bara att inse sig besegrad, hon är fööör snabb. Hur som så kom hon tillbaka efter sin rusch och då var jag mer noggrann med att hon skulle hålla sig nära. Hon testade att ignorera mig men då kom jag åt henne och fick tala om för henne att det inte är ok. Efter två tillsägelser så skötte hon sig väldigt fint resten av promenaden.

På den andra täkten fick Vinna köra några linjetag. Första gick bra. Andra som var väldigt lång och dessutom förbi platsen för den första gick sämre. Gör om.. gör rätt sen gick det bra. Avslutade med ett kortare linjetag med stopp och det gick väldigt fint.

När i kom till skogen skulle Vinna få ett sök. Då tyckte jag att en dummies saknades men tänkte att den kanske blivit kvar i bilen. Vinna fick ett sök med 5 dummiesar sedan fick Esset ett sök med 2 dummiesar och fick avsluta med en första riktig markering som Henke kastade. Den fixade hon fint!

När vi kom hem konstaterade jag att dummiesen inte låg i bilen. Det var såklart den sprillans nya Kakifärgade dummiesen somv ar borta. Tänkte att jag nog tappat den när jag försökte springa efter Esset. Åkte tillbaka och letade men hittade inte. Åkte hem och hämtade Vinna och gick ut i området igen. Skickade ut henne på ett sök och efter bara en dryg minut så hittade hon den 75-100 m ut på den täkt där det var lite längre gräs. Duktig Vinna!

Inga kommentarer: