torsdag, september 19, 2019

Jubileum och spår

Idag åkte jag upp till Friggesund för inspektion på plantskolan och de problem som det anmälts om där. Det är ett av mina objekt som jag verkligen är fascinerad över. Det är alltid intressanta inspektioner. Det tog hela förmiddagen innan jag var tillbaka i stan igen vid 12:30-tiden.

Eftersom jag körde min egen bil idag så var hundarna med. De fick en liten rastningspromenad i Svågan och sedan åkte jag direkt till klubben för att träna lite gran på lunchen. Började dock med en kort skogspromenad för rastning.

Följande små moment tränades idag

Esset:

1. Inkallning och stoppsignal med pipa. Har inte blivit så mycket av den varan hittills.

2. Sitta och hålla apport

3. Ingångar vid sidan

Vinna:

1. Stabilitet i stå, dvs hon ska stå kvar när jag rör mig runt henne

2. Target i handen vid fotgående

3. Dirigeringar.

Efter detta åkte jag tillbaka och käkade lite och sedan blev det lite skrivelser på eftermiddag

I dag firade vi dessutom ett år på vår nya arbetsplats. Tänk att det redan gått ett helt år! Det blev kladdkaka men också glass med banan, maränger, vispgrädde och chokladsås.

När jag kom hem från jobbet idag åkte jag upp med tjejerna till skjutbanan. La två riktigt långa spår på över 500m till bägge. I Esset spår släpade jag för första gången en klöv och hon fick heller inga godisgömmor i spåret idag. Ville dels se om hon skulle orka hålla fokus långe utan belöning men också se hur intresset för klöven var.

Vinna fick ett vanligt bruksspår med tennisbollar och en avslutande snusdosa med torkad blodpudding.

De var och sköt klass 1 vapen på skjutbanan idag. Mina spår låg bara 75m från skjutplatsen. Shit pommes vad det smäller från vissa klass1 vapen!!!

Innan de fick gå spåren gick jag en rastningspromenad. Vinna var lite dålig i magen. Hon kräktes ju några gånger förra helgen. Bara mat som kom upp och den satte hon i sig direkt men nu även lite lös i magen. Kanske bara är nått tillfälligt men jag ska hålla koll. Onsior som hon är är rätt tuff på magen så det kan vara någon reaktion på det.

Både tjejerna löste sina problem utan problem. Någon liten snurr hade båda men det var bara lite på sidan om spåren så inga tappter eller liknande. Esset orkade bra och tog klöven direkt när hon hittade den.

Väl hemma blev det palt till middag då Henke ändå var på logen och jag inte orkade fixa någon mat bara till mig.

Esset var lite skällig ikväll men i gengäld var hon inte tuggig som hon brukar vara. Alltid något….

Inga kommentarer: