lördag, september 28, 2019

Vintertid

Nä vi har inte ställt om klockan men väl förberett gården för den kommande vintertiden.

Efter en tidig morgon, 07:00 och utfodring av hundar och rastning ute på gården så somnade alla hundarna i vardagsrummet igen medan vi såg lite nyhetsmorgon och drack en kopp morgonkaffe. Jag och Vinna hade som vanligt får lite kaffe och Finnskorpshelgrutin. Går ju inte att ändra på den bara för att det kommer in några labradorer i huset.

När den riktigt frukosten var intagen tog vi med tjejerna på en promenad genom byn. Koppelpromenad genom byn och sedan lösa på täkterna på hemvägen.

Väl hemma stannade vi ute på gården. Tog bort rottingsoffan och alla dynorna, matbordet på baksidan och den lilla trädgårdsmöbeln på framsidan. Den stora möbelgruppen från framsidan förvaras under taket på baksidan och solstolarna från pooldäcket åkte in. Alla möbelgrupper är nu bortstädade och staplade i förråd inför vintern. Det tog nära två timmar innan allt var bortställt, avtorkat och avborstat och hundarna var ute på gården hela tiden.
Vinna var mest vid mig när jag torkade möbler. De andra antingen röjde eller strosade runt på gården.

Vi blev hungriga så det blev lunch och sedan slängde vi oss i soffan och vilade och såg friidrott på tv.

Jag åkte sedan en sväng och handlade och sen blev det en kort promenad längst med bäcken innan middag som idag blev grillat så hundarna var ute med Henke på gården under tiden.

Ikväll var hundarna ännu tröttare och sov lugnt i soffan. Labbarna tog för sig så tollarna rymdes inte i soffan.

Inga kommentarer: