söndag, september 29, 2019

Valpkurs och kalas

Idag var det dags för valpkurs igen. Väcktes av hundarna före kl. 7 även idag men jag skulle ju ändå upp senast 7:30 så det var ju inga större problem.
Verkar nästan lite snopna när vi tagit bort matskålarna efter frukost. Trodde de att de skulle gå en portion till tro?

Valpkursen började klockan 9 så jag tog med Esset och Vinna. Rastade dem bägge på klubben innan kursen. Idag fick Esset köra läggande och ställande och där är vi på rätt väg även om det bara är de första grunderna vi lagt än så länge… Esset fick sedan vara med när de andra hundarna körde och det fungerar bra. Vi avslutade med teori inne.

När kursen var slut rastade jag Vinna igen och sedan åkte jag upp i skogen där Henke mötte upp. Vi gick en promenad efter grusvägarna så att alla hundarna fick röja av sig ordentligt. När vi kom tillbaka till bilarna åkte vi hem med labbarna och lämnade dem i Idenor innan vi åkte till Katarina och Jonas för att fira Alva som fyllt 9 år i veckan. Där blev det gofika för hela slanten.


Katten Rosie

Roland och Gunilla kom hem bara en halvtimma efter att vi lämnat labbarna så vi behövde inte hämta dem när vi åkte från Håsta vid 15:30.

Hem och slappa en stund sedan tog jag och Vinna en löprunda på 3,5 km medan Henke gick en kort promenad med Esset som jag tycker hade gjort tillräckligt idag.

Medan jag duschade åkte Henke och hämtade kinamat så det blev friidrott och kinamat resten av kvällen. Angelica Bengtsson genomförde en helt sanslös VM-final i stav. Trots avbruten och sen borttappad stav så satte hon nytt svenskt rekord och slutade trots 4.85 på en 6 plats. Något som skulle inneburit medalj alla år tidigare. Ingen medalj idag, men vilken prestation!!!

Inga kommentarer: