söndag, september 01, 2019

Hemgång, spår i åska och Penny på utställning igen

Skönt när man vaknar och mår bra efter en lång och trevlig fest. Sov väl lite sådär i natt men låg i alla fall från kl 1 till klockan 9. Henke rastade hundarna före frukost och när frukost var intagen så promenerade vi en sväng.

Medan Henke fixade med husvagnen så plockade jag ihop alla burkar, glas och annat skräp i festlokalen. Vi samlade dessutom in alla marschallhållare mm från området så att vi också bidragit med städhjälp. När vi åkte hemåt vid 12-tiden var det fortfarande folk som inte vaknat men många var också uppe och röjde efter kvällen.

Vi kom hem klockan 12. då blev det tömning av vagnen och samtidigt lite uppröjning i garaget.

Hanna rapporterade från dagens utställning i Vännäs. Även idag hade det gått bra för Penny som fick Excellent med Ck men slutade som 4e bästa tik den här gången.




Vilken sommar de haft. Uppflytt i lydnad, Uppflytt i bruks, pris på jaktprov och ck på två av tre utställningar.

Efter lite lunch så åkte jag iväg och träffade Anna. Vi tänkte spåra lite men det blev en hastig historia. Började med att lägga varsitt spår. Anna började med att se en huggorm i början på sitt spår samtidigt som vi började höra lite avlägsna muller. När första spåren var lagda åkte vi iväg och gick ut ytterligare varsitt spår å då mullrade det ordentligt så vi beslutade att vi skulle låta det vara kort liggtid och det kan jag säga… det var tur.

Gick med Vinna första och hon var lite fladdrig i spåret även om hon inte hade några som helst problem att ta sig runt och hitta alla föremål. Det mullrade ordentligt på slutet och precis när vi kom till bilarna så började det regna.

När vi kom tillbaka till de andra spåret vräkte det ner och blixtrade och mullrade mera. Väntade en stund i bilarna men sen beslutade vi oss för att ta spåren när det regnade lite mindre. Esset var var lite tveksam till att ta spåret men när hon väl gjorde det så gick hon väldigt fint och hittade alla godisgömmor. Helt obrydd av åskan och regnet men jag tyckte att det var lite onödigt att jag lagt sista sträckan under kraftledningen men det gick bra.

Blev inte den sociala träningen som jag hoppats på men hundarna fick i alla fall göra nått och jag fick träffa Anna igen vilket inte sker så ofta nu för tiden.

Väl hemma blev det av med alla blöta kläder. Henke hade hunnit dammsuga alla Essets växtdelar som hon dragit in och flisat sönder den senaste veckan.

Åskan brakade verkligen lös när vi kom hem och det skakade ordentligt i huset vid vissa knallar. Hundarna fick ben som de låg och knaprade på när det mullrade som mest.

Vi skippade grillningen idag och stekte köttet i grillpannan på spisen istället. Efter maten totaldäckade jag och sov i några timmar. Vaknade med huvudvärk så jag gick och la mig redan klockan 22. Lyckades stävja huvudvärken men somnade inte om utan låg vaken till efter midnatt. Vaknade sedan vid 4-tiden av att huvudvärken kommit tillbaka. Tog direkt en ny tablett och somnade om och vaknade huvudvärksfri tack och lov.

Jag tror hundarna också var sliten efter helgen och dagen för de sov gott både en stund på kvällen och sedan hela natten.

Inga kommentarer: