lördag, september 07, 2019

Grattis Esset 6 månader

Idag fyller Esset år, ja eller halvår…. 6 månader idag! Hon biter konstant på grejer, smiter och rusar mot hästar och är generellt mer vild än tam. Tur att hon också är väldigt gullig och riktigt duktig ibland när vi tränar. Hoppas verkligen att vi kan paketera all energi så att det blir bra till sist. Essets utveckling ser ni här





När man blivit 6 månader måste man ju få sina egna dummiesar också. Grattis Esset och alla syskon

Detta var första helgen på mycket länge som vi faktiskt bara skulle vara hemma utan en massa planer. Såklart regnade det men just idag kändes det som att det inte spelade någon roll.

Esset väckte oss tidigt så ingen sovmorgon men väl lugnt och skönt med kaffe och skorpa i soffan framför Nyhetsmorgon. Efter frukost tog vi hundarna på en morgonsväng men de hade redan varit ute på gården en hel del trots regnet. Efter promenaden åkte vi ner på stan. Blev lite inköp av elgrejer till lampor som ska upp i köksfönsterna men blev också lite ben till tjejerna samt en belöningskampleksak.

På stan fikade vi för första gången på evigheter och sen åkte vi på Ica och handlade mat inför en riktigt lyxmiddag.

Direkt när vi kom hem från stan åkte vi upp till skjutbanan och gick en promenad med tjejerna. Eller gick och gick. Inge många steg Esset gick. Herre jösses vad hon röker och vågar ge sig av långt. När hon är ute och undersöker dofter i skogen har hon dessutom fullkomlig lock för öronen och hör verkligen ingenting. Måste gå till en stabil inkallning på henne för nu vill jag ha en hund som jag kan ha med mig lös i skogen som jag alltid hade Neo och Humla. Vinna har man varit tvungen att vakta för hon har dragit på viltdofter så fort man inte haft full koll.

På kvällen lagade vi godmiddag. Kan det bli annat än bra med följande tillbehör?
Amaronefin, oxfilé, löjrom, pilgrimsmusslor och ävenostfyllda, baconinlindade champinjoner resulterade i följande meny.

Gratinerade pilgrimsmusslor med mandel och löjrom: En Pilgrimsmusslorna grattinerades i en mandelsås och sedan toppades tillställningen med rostade levainbrödkrutonger, syrad fänkål och löjrom.

Till varmrätt blev det hemgjord plankstek men här glömde jag ta en bild på maten. Hundarna fick smaka en oxfilébit och sedan fick de sköta risken av plankorna.
Så var det kört med att få mat vid bordet. 

Men disken sköter det väldigt bra!

Det var tänkt att vi skulle äta friterad camenbert med hjortron också men vi var så mätta att det får bli någon annan dag.

Istället blev det en dopp i tunnan vilket vi inte gjort sedan i somras. Såklart började det regna men det gör inte så mycket när man sitter i en tunna med 38 gradigt vatten.

Senare på kvällen fick de varsitt stort ben som de låg och gnagde på i flera timmar så är vi gick och la oss vid 01:30 så somnade de gott i sängen med oss.

Inga kommentarer: