onsdag, september 25, 2019

Valpkurs

Idag var det riktigt regnigt och grått. Tjejerna fick en lunchpromenad uppe i bostadsområdet på Håsta. Inte ofta Esset får gå promenader på asfalt. Hemma har vi bara grusvägar och annars går vi ju mest i skogen så det kan vara bra att även gå i tätbebyggda områden mellan varven.

Efter jobbet blev det snabba ryck. Hem för att käka lite mat och sen snabbt iväg till klubben för valpkurs. Mörkt och regnigt och inte särskilt roligt väder men är man klädd för att vara ute så går det bra i alla fall.

Jag har börjat om med fotgåendet och vi är egentligen bara i startposition än men den börjar bli ok även om hon fortfarande behöver lite handhjälp. Positionen när vi börjar gå är inte bra så jag tror att jag ska jobba längst med vägg bara för att få henne rak inledningsvis. Nästa steg är att få upp intensiteten men jag tror jag måste ha lite mera förståelse för vilken position hon ska ha först.

Apporteringen i skogen går mycket bättre nu. Då tänker jag framförallt på att hon tidigare tagit så dåliga grepp om dummiesarna. Jag tror att de fakto att jag tagit bort trådar och handtag på de dummiesar som hon apporterat och att hon fått lära själva att om jag inte tar mitt på så tappar jag den när jag springer i ojämn terräng lite längre sträckor har gett resultat. Avlämningarna sitter också i hand även om de är lite snabba. Lydnadapporteringen har vi bara kört sittande. Där vi hon gärna släppa så fort min han kommer nära munnen så här får vi jobba vidare.

På kursen kör vi en och en hund då det är frågan om att varje hund kanske är ute 15 minuter. Esset blir således inte särskilt trött. Bad därför om att få ta in henne när vi skulle avsluta med teori. Det är också bra träning och jag tror i ärlighetens namn att det var det som hon blev mest trött av. Att vara inne och göra ingenting bredvid en annan 6 månaders hund, en rottweilertik som vi gick den andra valpkursen med. Tycker hon på det stora hela skötte sig bra. Låg vid mina fötter eller låg avslappnad i mitt knä.


Kom inte hem förrän 21:30 å då blev det lite te och äppelkaka innan det var dags att krypa till kojs vid 23-tiden.

Inga kommentarer: