lördag, november 21, 2020

Årets första snö och soffbeställning

Idag vaknade vi till ett vitt landskap. Det är inte första gången det snöar i höst men första gången snön faktiskt lägger sig på backen.

Henke åkte iväg och hjälpte Johan och Johanna att bära in lite möbler nu när ett av rummen var färdigrenoverat. Under tiden tog jag med tjejerna på en promenad i snöblandat regn. Började med att lägga ut ett sök och gick sedan runt bäcken, vidare upp i skogen och ner till "Ut i änget". Vinna fick gå lös större delen av tiden då hon var ganska loj och jag inte riktigt vet om det beror på ryggen eller på ev. skendräktighet som borde komma nu. Esset fick springa lös på täkterna då jag ser henne eftersom hon rör sig över så stort område. Idag höll hon sig dock på bra avstånd.

När vi kom tillbaka ut på vägen idag gick vi till söket. Vinna fick börja med att ta in två, sen fick Esset plockade in fem och avslutningsvis plockade Vinna in de två sista. Kan meddela att vi efter detta var helt genomblöta så det var bara att knata hem och riva av sig alla kläder och torka upp. Detta gjordes samtidigt som vi kollade på skidor på tv. Henke kom nämligen hem ungefär samtidigt som mig.

När tjejerna gått i mål åkte vi till Mio. Vi har bestämt oss för att köpa en ny soffa då den vi har både är nersutten och nött. Denna är nu beställd men pga Corona är leveranstiden lång, preliminärt kommer vi att få den i slutet av april. 6 månaders leveranstid alltså....

Efter detta åkte vi till Strandpiren och käkade lunch. Jag tycker inte man ska gå på restaurang nu men vi kände att det var lugnt eftersom det i hela restaurangen bara satt ett annat par. Vi blev alltså 4 personer i hela restaurangen och totalt tre personal. Ingen lönsam dag för restaurangen idag men maten var väldigt god, servicen lika så och mätta som tusan blev vi.

Direkt när vi kom hem gick vi en promenad för att hinna ut innan mörkret la sig och dessutom få gå ner maten.

Vi var så mätta resten av kvällen så vi käkade bara en räksmörgås till middag och så tog vi ett härligt bad i det ruggiga vädret. Passade perfekt en dag som denna....

Inga kommentarer: