söndag, november 29, 2020

Julpyssel och hundträning

Så kom då årets första advent. Trots corona så kommer våra högtider som vanligt men vi firar anorlunda.

Idag blev det som vanligt vinterstudio på morgonen. Herrarnas skidskytte och som de åkte. Slutade så bra att Sebastian Samuelsson kom 2a och Martin Ponsiluma gick in på andra plats. Vilken succe!!!

Direkt efter målgången tog vi en promenad och sen träffades jag, Anna, Tobbe och Kajsa och tränade i det frostiga klimatet som vi har just nu.

För första gången måste jag säga att Esset var kass. Det måste vara löp på gång för så här har hon aldrig varit. Lugn och tyst, hyffsat fotgående och bra på inlevereringar och avlämningar men... När jag skulle skicka så sprang hon ut 10 meter å sen antingen nosade hon eller så tittade hon på mig som ett stort frågetecken. Trots att hon visste var dirigeringarna låg. Har aldrig varit med om att hon inte tar chansen och springer när hon får. Det släppte något på slutet men oj vad frustrerad jag blev!




Gick hem och hämtade Vinna och hon var duktig. Trots okända dirigeringsplatser så spikade hon alla på ett kommando. Riktigt duktig och cool mellan skicken.



Riktigt roligt med gruppträning igen. När jag kom hem såg jag målgången från damernas skidskytte och även där var det succe. Flera svenska tjejer var riktigt bra och bäst av dem alla var såklart Hanna Öberg som vann.

Lite korvlunch och sedan satte vi igång och baka. Dubbel sats saffransdeg så vi gjorde både lussekatter och vit chokladgifflar.

Innan middag, medans baket kallnade gick vi ner till bäcken med tjejerna. Kolla vad läckra de frusna växterna vid bäcken är nu.

Pasta och strimlat kött med nyplockade frusna kantareller i ett sås blev det till middag idag. Alla stjärnor och ljusstakar är nu på plats så lite julmys är det trots de tider vi är i. Hundarna njuter av lugnet i alla fall.... 😂


På kvällen ringde mamma och berättade att pappa hämtats med ambulans. Han hade suttit och sovit i en stol framför tvn och när hon skulle väcka honom så gick det inte. Han andades men gick inte att väcka. I en timme hade hon försökt. Då hade han dessutom börjat krampa i benen så då ringde hon 112. Precis innan ambulanspersonalen anlände så vaknade han och var virrig men det kan man ju vara när man är nyvaken. Han piggade i alla fall på sig och var hyffsat klar när han åkte iväg. På natten ringde de och meddelade att han låg på intensiven då han hade mycket svag puls men han satt upp och åt smörgås så det lät ju i alla fall bra.

Inga kommentarer: