fredag, november 27, 2020

En riktig friskvårdsdag

 Solen skulle skina idag, liksom igår, så jag beslutade mig för att ta ledigt. Vi började dagen ganska lugnt men förberedde oss för en utflykt i Forsaskogarna.

Eftersom bilen fortfarande är kvar på verkstan var vi tvungna att göra ett kort stopp där för att hämta solglassökan och Essets sele innan vi begav oss mot Ofärne. Där väntade en vandring efter sjuvallsleden. Första sträckan upp genon skogen gick efter en ganska liten stig, genom blöt skog och senare över karlhygge men sen kom vi in till en fin vandringsled som ledde upp till Trogstavallen. 






Efter en kort paus i solen på vallen så gick vi vidare efter en lite grusväg och hamnade så småningom vid Hällbotjärn som var en riktigt mysig lite tjärn där jag mycket väl kan tänka mig att träna hund till sommar. Fint vindskydd och grillstad fanns det också




Efter detta bar det av uppåt till Storberget och Storbergsstugan där vi intog vår medhavda lunch i form av Gulaschsoppa och ostsmörgås. Skönt att sitta skyddat inomhus vid bord när man äter.



Den sista biten av vandringen gick utför och den absolut sista biten gick nerför fd slalombacken i Ofärne och då kan jag meddela att det kändes i knän och lår. Särskilt när man har en liten Esset i midjebältet som hjälper till med hastigheten även utför.


En riktigt fin tur på en dryg mil och drygt tre timmars vandring som resulterade i 17.000 steg på stegräknaren.

På vägen hem stannade vi till och hämtade bilen som äntligen var klar på verkstan. Henke stannade och handlade på Ica medan jag tankade upp bilen och åkte hem. Väl hemma gick jag direkt ut i förråder och tog in alla adventssjärnor/ljusstakar och satte upp några direkt. Det mesta får dock vänta tills i morgon för nu kände vi att vi behövde lite vila.

På kvällen blev det bad i tunnan och sedan Tacos till middag. Nu är det helg!

Inga kommentarer: