onsdag, november 11, 2020

Förbud mot alkoholservering efter kl 22.00

 Det var tänkt att jag skulle sitta hemma och jobba idag men eftersom det äntligen kom en reparatör för vår pool så åkte jag till jobbet å så var Henke med och kollade vad som var fel. Han har koll på hur man bryter strömmen mm så det var bättre att han var behjälplig. Blev dock där bara från 9 och var hemma igen till 12. Lunch och sedan en promenad med dirigeringsträning nere på täkterna borta i byn. Grymma tjejer idag!

På eftermiddagen hade jag tänkt sluta lite tidigare men det ploppade in ärenden så det blev full tid fram till kl 16 i alla fall.

När Henke kom hem såg vi presskonferens där Stadsministern nu rapporterade att även Sverige fattar beslut om att alkoholserveringen på krogarna nu förbjuds efter kl. 22. Beslutet gäller fram till sista februari vilket ger en fingervisning om hur man kan tänka sig att jul och nyårsfirandet i år kommer att påverkas. Ur tillsynssynpunkt är dock beslutet mycket bra! Vi har vid vår tillsyn under våren och sommaren sett hur folk följer råden när de sitter och äter men att alkoholförtäringen och kanske den typ av människor som blir kvar på krogen efter kl 22 "glömmer" Corona efter några glas  när musiken och feststämningen ökar. Vi får se hur det blir.... Förslaget är ute på remiss och beräknas börja gälla från den 20 november.

Efter denna nyhet blev det en promenad genom byn och sen blev det våfflor med grädde och sylt till middag.

Lyckades hålla mig vaken hela kvällen och la oss först vid 23-tiden. Inatt så sov jag som en stock! Sååå skönt!

Inga kommentarer: