söndag, november 22, 2020

Tjännavallen och Änga

 Idag verkade det bli lite sol så vi bestämde oss för att åka till Enånger och fixa lite material till julpyssel och samtidigt låta hundarna röja i skogen samt träffa Lasse och Birgitta.

Innan vi åkte slängde vi ut alla gångmattor och dammade dem. Dammade och la också ut alla soffans dynor samt körde igång robotdammsugaren.

Tyvärr blåste det ordentligt idag och innan vi kom fram till Tjännavallen hade solen gått i moln. 

Väl på plats tog vi en promenad och Esset fick springa lös. Ja även Vinna var lös men hon springer inte längre omkring så mycket. Hon håller sig istället nära oss och pockar på att få godis och nyttjar alla tillfällen att få godis när Esset belönas när hon kommer fint på inkallning.

Redan i början av promenaden lyckade Esset stöta upp två fina tjädertuppar vilket hon tyckte var väldigt spännande. Drog efter som en avlöning men när jag väl ropade så kom hon fint men ville stanna i området där de suttit och nosa av det också. Hon fick verkligen röja av sig ordentligt på promenaden idag.

När vi promenerade tillbaka mot vallen mötte vi Lasse och Birgitta som gick en liten kortare promenad eftersom Lasse fortfarande går med kryckor. Värl tillbaka på vallen skulle vi grilla hamburgare men det blåste så mycket att vi fikade bara lite kaffe. Inte särskilt härligt att sitta ute och fika idag i den storm som var men skönt ändå att vara ute.

Vi åkte efter detta till Änga där hamburgarna grillades inne på logen där vi också käkade. Inte så varmt men i alla fall i lä och på säkert Coronaavstånd från varandra.

Medan Lasse och Henke grillade så gick jag ner på täkten och körde lite vilt med Esset. Tyvärr hade inte fåglarna hunnit tina hel men vi körde i alla fall. And, fasan och kråka hade jag med och Esset apporterade alla vilten väldigt fint. Lite slarvig med avlämningarna några gånger men i övrigt jättebra.

Efter matintaget åkte vi hem och då blev det lite städning. Dammsugningen var klar men alla dynor och mattos skulle dammas och rollas innan de fick komma in. Dammsög också soffstommen och tvättstuga och förrådet där robotdammsugaren inte kommer in. I tvättstugan torkade vi också golvet så det känns riktigt fräscht hemma.

Efter denna effektiva dag så gjorde Henke  en brasa och så värmde vi lite glögg och åt pepparkakor med ädelost. Man kan inte annat än somna gott i soffan efter detta.

Senare på kvällen blev det en kort promenad med hundarna, vi lyssnade på stadsministern Stefan Löfvens "Tal till nationen" och grillade entrécote och gjorde potatisgratäng.

Inga kommentarer: