måndag, november 30, 2020

Dramatisk start på veckan

Åkte till jobbet idag morgonen. Vid 9:30 ringde mamma och berättade att en sköterska ringt henne vid 01:30 och berättat att pappa lagts in på intensiven uppkopplat till hjärtmaskin då pulsen var alldeles för svag. Det positiva var i alla fall att han satt och åt en smörgås när hon ringde. Det kändes i alla fall positivt och väldigt likt pappa.

Vid 03:30 hade de ringt till mamma igen om berättat att han förflyttats till Sunderbyns sjukhus. Inte för att läget försämrats men då de har bättre hjärtkompetens där. Mamma fick ett telefonnummer dit hon skulle kunna ringa för att få information.

Lite senare på förmiddagen ringde mamma igen. Läkarna från Sunderbyn hade ringt och informerat att pappa skulle opereras då han har ett fel som gör att han behöver pacemaker. Tänk vad fort det kan gå! I gårkväll blev han dålig, hämtades med ambulans, undersöktes på Piteå lasarett, transporterades till Sunderbyn, opererades och ikväll kommer han att vara tillbaka hemma igen. Allt inom ett dygn! Svensk sjukvård är trots allt helt fantastisk!!!

Vid 12:30 åkte jag hem, gick en promenad med tjejerna och lät dem sedan apportera lite vilt på gården. 

På eftermiddagen satt jag och organiserade dokument som jag skannat in på förmiddagen. Svarade på mail, pratade i telefon och planerade lite inför morgondagen.

När Henke kom hem blev det en promenad med tjejerna, uppdatering om pappa och operationen hade gått bra och han beräknades vara tillbaka hemma igen vid 19.30-tiden.

Till middag blev det ädelostfylld kyckling och sen såg vi Anders knackar på innan jag somnade i soffan. Känns som att jag gått gått på helspänn hela dagen men känns skönt att allt hittills har gått bra och att pappa kommit hem innan det var dags att lägga sig för natten.

Inga kommentarer: