måndag, november 16, 2020

Det är allvar nu!

 Jobbade hemma på förmiddagen idag och på lunchen tog jag med tjejerna ut i det mycket gråtråkiga och blåsiga vädret och promenerade längst med vägen och sedan ner på täkterna borta i byn. La ut 4 dummiesar vid en sten i det höga gräset i hagen ca 20m ovanför täkten. Gick sedan ner på täkten och ca 30 meter ut. Satte Esset med ryggen mot de utlagda dummiesarna och gick vidare ca 20 meter. Blåste stopp och skickade efter en stund på ut. Klockrent fick det! När hon hade avlämnat vände jag upp henne och skickade på ett rakt linjetag. Hon saktade in där jag tidigare satte henne men fortsatte sedan själv ut till apporten. Kanon!.

När hon var uppe i hagen och inte såg så passade jag på att slängde jag ut dummiesar vid åkerholmarna. 

På bilden är de röda kryssen dummiesar. Det oranga är hunden och det rosa är jag.

Skickade sedan Vinna på ett linjetag till första stället på ett rakt linjetag och sedan blåste jag stopp på henne och skickade henne sedan på först ett höger och sen ett vänsterskick. hon hade hämtat en på linje så la jag ut den dummiesen men skickade henne sedan till höger. När den var hämtat la jag ut den men skickade henne till vänster. På så vis får hon en "störning" så att det blir lite svårare.

Bytte hund och nu låg det åter igen en dummies på varje plats. Esset satte jag i mitten, skickade till höger (eftersom jag la ut den till vänster sist). Skickade sedan till vänster efter att först ha kastat ut den till höger. Avslutade med att skicka henne på ut trots att det låg dumiesar både till höger och vänster. Klockren var hon denna gången.

Vinna fick sedan avsluta träningen genom tre skick. Först rakt ut sedan stopp hö och avslutade med stopp vänster. 

Efter ytterligare en liten promenad på vägen hem så blev det lunch och sedan åkte jag till jobbet då jag skulle genomföra några inspektioner. 

Efter första inspektionen, när jag körde till den andra så lyssnade jag på regeringens presskonferens. Det är verkligen allvar nu! I förra veckan kom beslut om förbjuden alkholservering sen på kvällen på krogarna och idag kom förbud om att vistas mera är 8 personer vid offentliga tillställningar och  allmänna sammankomster. Man uppmanade också om att detta ska gälla även i privata sammanhang. De till och med var så tydliga att de anser att man inte ska umgås med andra än familjemedlemmar. Beslutet gäller minst 4 veckor och därför fram till jul.

Tidigare idag offentliggjordes att även Gävleborg införde lokala råd och smittskyddsläkaren Lars Widén var även han tydlig med att meddela att det är allvar nu. Råden gäller fram till och med lucia men kan förlängas. Han var så tydlig att han till och med sa att Julen är körd och alla måste inse att 2020 är ett riktigt skitår å jag är villig att hålla med även om vi faktiskt fortfarande kan göra kanske mycket roligt och trevligt men på egen hand. Det viktigaste är att vi håller oss pigga och friska.

Efter mina inspektioner så åkte jag hem och då hade Henke precis kommit hem också. Blev en promenad genom byn med tjejerna och sedan spagetti och köttfärssås till middag. 

Inga kommentarer: