måndag, november 02, 2020

Blåsig arbetsdag och provtagning

 Jobbade hemma idag och det kändes bra för jösses vad det blåste idag. 

Då vi fått ett ärende angående smittspårning av Legionella hämtade en kollega upp mig hemma så åkte vi ut och provtog lite vatten på förmiddagen. Blev därför borta mellan 8-11 och när jag kom hem kändes det som att Esset var lite stirrig.

När jag hade ut tjejerna på gården lät det som att nått blåste sönder men jag kunde inte se nått när jag tittade ut. Lite senare när jag satt å jobbade skäller Esset till och då ser jag hur de röda spännbanden som vi hade hängande ute på tork ute mot husväggen, under altantaket blåste och fladdrade utanför fönsterna i vardagsrummet. Aha... det var förmodligen det som hänt när jag inte var hemma. Vi gick ut så hon fick se vad det var å då var det inga konstigheter längre.

En kort stund efter detta ser jag hur pooltaket lyfter. Bara att gå ut igen och lägga tillbaka det. Vilken tur att jag var hemma idag för sen konstaterade jag också att en skiva på lusthusets tak också rasat ner i lusthuset och dragit upp vinrankan. Hoppas att den överlever detta trots att hela busken blivit uppryckt med roten nu när det dessutom är lite kallt ute. Det var förmodligen det ljudet jag hörde på fömiddagen när jag släppte ut hundarna.

På lunchen var jag ute med tjejerna och körde lite markeringar på täkten nedanför huset. En mycket okoncentrerad Esset ville bara skulle nosa på annat. Tror rådjuren varit på platsen precis och det störde henne en del.

På kvällen fick vi knyta om och fixa täckningen på båten som också påverkats av den hårda vinden under dagen. Tur att det lugnade ned sig med stormandet på eftermiddagen.

Inga kommentarer: