fredag, november 13, 2020

Hundträning och poolfix

 Efter en lugn morgon tog jag med hundarna och lite vilt och åkte upp till skjutbanan när Henke gick ut och började tömma poolen.


Började med att gå ut två spår, ett 700m långt spår i slät skogsterräng till Esset och ett 600m långt spår som avslutades i svår skvattramterräng till Vinna.

Tog sedan med tjejerna och gick en ordentlig promenad efter grusvägen. Väl tillbaka vid bilen igen så fick Vinna hoppa in i bilen medan jag körde lite vilt (änder) med Esset och idag var hon riktigt bra. Aldrig gjort så snabba gripanden tidigare och greppen var jättefina och dessutom lämnade hon i huvudsak av i hand. Tjoho!!!





Direkt efter detta fick Esset gå sitt spår som nu legat i en och en halv timma. Spåret gick bra, gick ut lite i en vinkel men vände själv efter några meter och stördes av färskt vilt på en sträcka men löste även detta själv efter bara några sekunder.


Jag hade slängt en and i området mellan spårslutet och bilen så när spåret var klart släppte jag Esset och ville se vad som skulle hända om hon utan kommando eller annat sprang på en and i skogen. Anden sprang hon på och då greppande hon den direkt och levererade den direkt till mig. Duktig flicka!!!!

Efter detta fick Esset sitta i bilen å så promenerade jag och Vinna bort till hennes spår. Hon är säkrare än säkrast när det gäller spår och trots enormt snårigt och svår sista sträcka i skvattramsnår så tuffade hon bara på. Superduktig!!!

Totalt blev det 3 timmar i skogen och 13000 steg för min del.

När vi kom tillbaka hem hade Henke börjat återfylla poolen så vi gick in och fixade lite lunch och sen när poolen var fylld åkte Henke och handlade lite medan jag fixade lite med bilderna från viltträningen idag.

Till middag idag så grillade vi och dessutom var vi med på vinprovning av Amarone och Valpolicella-viner.

Kvällen slutade som fredagkvällar brukar sluta. Vi somnade i soffan och när jag vaknade var Henke helt omöjlig att väcka så han sov i soffan till tre i natt....

Inga kommentarer: