fredag, augusti 24, 2012

Blir inte alltid som man tänkt sig

Tog ut en halvtimma friskvård på lunchen och passade då på att ta en långpromenad med hundarna uppe i skogen. Kan vara skönt att komma ut mitt på dan och promenera i lugn och ro men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

Det började redan efter att jag passerat järnvägen och började gå in i skogen. Det var VÄLDIGT risigt och snårigt dels pga av träd och annats som fallit under Dagmar men också då de röjt och bara låtit allt ligga. Att då gå med tre hundar i koppel är helt omöjligt. Alltid nån som går till höger om grenar eller till vänster eller under eller över. Himla bök var det för dessutom går Neo segt och man måste ta sats för att ta sig över skiten mellan varven och då bromsar han upp. Inte ville jag släppa dem heller eftersom järnvägen går så nära. Neo släppte jag till sist för han bara lunkar med...

När jag sedan släppte de andra konstaterar jag att jag tappat Neos koppel. Jaha, bara till att koppla två och gå tillbaka mot järnvägen och leta. Kopplet återfanns och vi gick vidare och då är helt plötsligt Neo och Vinna borta när jag ropar. Neo hör inte så det är omöjligt att få honom att komma men han oroar jag mig inte så mycket för eftersom han inte sticker efter vilt och annat. Vinna däremot... Paniken kom eftersom järnvägen fortfarande bara är 100 meter bort, kan de ha vänt? Det var inte lång tid de var borta, max en 20-30sekunder men vad mycket man hinner tänka.

Hur som helst så fortsätter vi promenaden och det är skönt att bara strosa lite. Hittar några kantareller som jag tar med och fortsätter. Det var så här jag ville att det skulle vara.

Hmm hinner väl njuta i en 10-15 minuter innan jag ser Humla dra iväg som en skållat troll och ser då att det är en skabbräv som hon satt efter. F-n!!! Kopplar Vinna och Neo som ännu inte sett räven och blåser på Humla som tack och lov kommer tillbaka.

Som grädde på moset hade de koflytt när vi kom ut på vägen. Det gick i och för sig bra men hann nog tänka att inte det också!!! En massa lösspringande kossor som kommer att skrämma hundarna men så blev det inte utan allt gick lugnt och fint tillväga.

Avlutade med att träffa två små blandraspojkar som Vinna fick hälsa på då hundarna skötte sig så fint.

Efter jobbet blev det en kort tur uppe i skogen vilket resulterade i tre bajspåsar med kantarell vilket skulle bli bra till kvällens middag.

Efter turen med vovvarna stannade jag till och la ett spår som Vinna ska få gå i morgon. Blir spännande att se hur det går. Går det bra så så är det nog dags att anmäla till prov men så bra tror jag nog inte att det går.

Väl hemma rensade vi kantarellerna och drack en GT. Efter det så stekte vi dem, oxfile och lök samt gjorde en sås och kokade pasta. Dagens middag således pasta med oxfile och kantrellsås.

Kvällen spenderades med en film. Äntligen hemma och helt obokad!!!


Inga kommentarer: