lördag, augusti 11, 2012

Mingel hela dan


”Ledig” dag på specialen för första gången på tre år. Hade en lugn och skön morgon med frukost och sedan en härlig 3km skogspromenad med hundarna.
Morgonpromenad i mysig skog
Hade fått rapport från Åsa som åkt iväg tidigare att hon mött älg i skogen och den älgen gjorde sig hörd även när jag var ute. Fick dock inte se den men både jag och hundarna VET att det var älgen.

Klockan 9 anlände jag till provplatsen och började med att se lite hundar i Öppenklass. Också ett trevligt provupplägg men med många nollade hundar ändå.
Sussie och Tuva


Anette startade Vinnas mamma Pixel på provet. De gjorde ett bra prov sånär som på landdirigeringen som inte var så där lysande. Tyvärr fick Pixel vittring på vattendirigeringsanden som INTE fick hämtas in. Den kände hon när hon bara hade ett vilt kvar på söket och Anette lyckades inte stoppa henne så hon tog in det viltet och då var det klart… En nolla var ett faktum.
Anette och Pixel









Efter detta åkte jag till Elitklassrutan. Där hade det gått fort för 4 hundar på raken hade brutit. Av fem startande var det således bara en hund till pris. När jag kom var det bara två hundar kvar och de gjorde båda bra jobb vilket skulle resultera i pris.

Alla provrutorna var nu klara så jag åkte tillbaka till stugan och gick en promenad med hundarna, duschade och hämtade mat innan jag åkte till Böda camping där det skulle bli prisutdelning med efterföljande Bootsvalpsfotografering och sedan grillning hos Anette och Ola.

Döm till min förvåning när det visade sig att det bara var 1 hund som fått förstapris och det var Vinnas morbror Mirakel och Catarina Strand som både gjorde ett kanonjobb på provet. Efter det kom Humla med ett 2:a pris och Ducke, även han med ett 2:a pris. Twist, Arrac, Doglas, och Kuta fick alla 3:e pris. Tjoho, Humla enda tik till pris och dessutom ett fint sådant.

Många bootsvalpar var på plats, närmare bestämt 17 totalt. Tror att vi lyckades få ihop 15 av dem på en och samma bild. Riktigt skojigt att se.
Bootvalpar hela bunden. Tysklandshundar, Vildandshundar och Inliciohundar


Tysklandshundar, Vinna och Elite
Det blev snabbt kallt på kvällen så grillningen blev kortare än jag tänkt för att jag var så frusen.
Catta ser lurig ur... ;-)


Klockan 22 åkte jag och Catta tillbaka till Löttorp. Då skålade vi hos Agneta och Tina och sedan blev jag och Åsa sittandes hemma i vår stuga och pratade hundar. Kom i säng strax före 00:30.

Inga kommentarer: