torsdag, augusti 02, 2012

Route 84

Idag blev det en riktig shoppardag.  Gick först en sväng med hundarna och sedan åkte vi ner på stan. Mörjade med lite besök på Granngården och Kjelles men sen åkte vi ner på stan. Skulle egentligen kolla lite höstkläder men blev sommarkläder i stället. Hittade en fin topp, en par vita jeansknickers, köpte lite tights i olika färger och Henke hittade skor, två par till och med och så köpte han en cykelhjälm inför kommande cykelvasa.

Åt lunch på restaurand 49 vilket gjorde att man faktiskt kände av att man snart kommer att vara tillbaka på jobbet. Bara en semesterdag kvar nu...

När vi kom hem åkte jag upp med hundarna i skogen. Gick först den "vanliga" rundan och det var lite intressant att se hur Vinna skulle reagera efter gårdagens försvinnande. Tyckte mig se att hon var en aning försiktig 50 meter in på promenaden men sen var hon som vanligt igen. Hon försvann INTE in där hon försvunnit i går däremot drog hon in i skogen ca 50 meter längre bort där jag vet att hon tidigare hittat ett rådjurdsben. Kan det ha varit det som drog i går?

När vi gått hela rundan kände jag för att göra ett litet test. Gick till platsen där Vinnas spår från i går börjat. Hundarna var lösa och jag sa inget kommando utan tänkte bara att jag skulle kolla om nån av hundarna hade intresset att följa det. Dessutom ville jag kolla om nån av dem kunde. Man ska komma ihåg att det var 30 timmar sedan spåret blodades med 0,5dl blod på 540m. Både Neo och Humla tog upp spåret men vid första vinkeln där Vinna gick av där gick också Neo av. Humla tog dock vinkeln och jobbade som ett litet djur och kom runt HELA spåret med alla svårigheterna. Hon var helt ENORMT duktig. Himla skoj att se.

När vi kom hem var Humla HELT slut, Även de andra hundarna var rejält trötta och det passade ju väldigt bra eftersom vi skulle iväg ikväll. Jag och Henke åkte tillsammans med Eva-Lotta och Micke till Forsa för att äta på Route 84 som är ett amerikanskt steakhouse.

Än en gång åt vi så att vi höll på att storkna. Först en plockbricka för 4 till förrätt. Bestod av marinerade revbensspjäll, kycklingvingar, chilicheesepoppers, lökringar och nachos. Till det serverades olika såser i form av smältost, coleslaw, creemcheesesås och nån mera sås. Himla gott!

Till varmrätt åt jag en Billy the kid som var whiskeymarinerad, baconinlindad fläskfilé, revbensspjäll, majs, pommesfrittes och olika såser.

Till efterrätt åt Eva-Lotta och jag en milkshakeliknande drink med kahlua och bayleys medan grabbarna tog kaffe och whiskey.

Vi åkte hem klockan 22 när restaurangen och då blev det OS-handboll som vi dock kunde varit för utan....

Inga kommentarer: