måndag, augusti 20, 2012

Kurs dag 1

Hade tänkt gå med Humla på kursen och kanske ta ut Vinna nån timma. Det blev dock inte så utan jag gick med Vinna hela dan och sedan fick Humla komma ut och vara passiv på eftermiddan och avsluta med ett sök innan dagen var klar nån gång vid 18-tiden.

Det var härligt väder och vi började med lite fotgående på linje där det ibland kastades ut i vattnet och ibland frammåt in i skogen. Vid nått tillfälle fick nån hund hämta en apport men huvudsyftet med övningen var ju ordning och reda vid fötterna.

Vinna hade jag kopplad från början men hon hängde med bra så efter ett tag hade jag även henne lös. Hon fick ta den avslutande sista apporten och apporterade då mycket fint.
Överläggning pågår... Anita, Johanna och Irene

Vinna

Görils lille son

Berra

Berra igen...

Virpi

Hund i "pyjamas", Lynx

Berra

Humla

Humla
Resten av dagen körde vi en och en hund. Vinna fick således bara vara med tillsammans med alla andra och bara det är ju en väldig erfarenhet. Massor med vilt och hundar och plask och skick men hon höll ihop fint.

När det var dags för oss att köra så gjorde vi lite viltapportering, testa olika viltslag. Hmm Vinna är fortfarande en spontanätare så vi skyndar långsamt vidare. And, kråka och trut på de första apporterna gick bra, När kaninen kom fram blev det lite föör gott och vi avslutade med en duva som faktiskt höll men jag fick jobba lite för att hon inte skulle försöka nått….

Efter detta så tränade vi raka i gångar i vatten genom att anita kastade ut en dummy som Vinna fick apportera på lite olika platser. Hon hoppas i men vill gärna välja och vi beslutade att redan från början kräva raka vägen i.

Tyst, fina avlämningar och fina apporteringar hela tiden. Duktig flicka.

På eftermiddan märktes det att hon började bli lite trött. Gnällde lite när vi bara satt men kändes inte som att det var så mycket förväntan utan mer ett trötthetssymptom.

Innan vi avslutade för dagen las allt vilt ut på ett sök och sedan ställde vi upp i linje. Humla fick ta sista apporten hela tiden och gjorde det bra. Hon tyckte att det var skoj att viltet kommit fram igen.

Klockan 18 var vi som sagt färdiga och då blev det full fart hem till Johanna, snabb dusch och lite hundrastning och sedan packade vi in oss i bilen för att åka till Elisabeth och Stein Roar i Lundamo för att äta middag och mysa med valparna.

Johanna och Henrik hade under dagen letat reda på en lämplig hundträningsbåt som Henrik åkte och köpte och sedan slöt vi alla upp hos Elisabeth för att äta Pizza.

Alla var trötta men valpmys orkade vi alla med innan vi begav oss ”hemåt” någon gång vid 23-tiden.

Inga kommentarer: